Manifestació a València per reclamar justícia en el cas de l'accident del metro.
Manifestació a València per reclamar justícia en el cas de l'accident del metro.
València

El fiscal obre diligències per possible fals testimoni en l'accident del metro de València

El fiscal superior del País Valencià ha obert diligències d'investigació penal en relació amb l'actuació d'un testimoni en la comissió d'investigació parlamentària sobre l'accident del metro de València de fa gairebé set anys, on van morir 43 persones. La denúncia, la van presentar els socialistes arran del testimoni del cap de seguretat de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana.

RedaccióActualitzat
La Fiscalia del País Valencià investigarà si es va cometre un delicte per fals testimoni en la comissió d'investigació de l'accident del metro de València, que va causar 43 morts i 47 ferits greus el 3 de juliol del 2006. El ministeri públic accepta, per tant, la denúncia interposada pel Grup Parlamentari Socialista.

La denúncia del Partit Socialista del País Valencià es fa arran del testimoni del cap de seguretat de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, que va confessar que els set treballadors que van declarar davant la comissió d'investigació parlamentària ho van fer alliçonats perquè diguessin que l'accident va ser imprevisible i inevitable. En la mateixa línia es va expressar la setmana passada el president de la Generalitat, Alberto Fabra.

El testimoni té el suport d'un informe d'una assessoria pagat per l'empresa de Ferrocarrils i que establia l'estratègia que havia de seguir per evitar responsabilitats judicials i polítiques.

La comissió es va fer el mes d'agost del 2006, unes setmanes després de la tragèdia, i es va tancar cinc dies després.

A principis d'aquest mes, unes 5.000 persones es van manifestar a la plaça de la Mare de Déu de València per recordar les víctimes i els ferits en l'accident i per reclamar justícia.
Anar al contingut