Jeff Sessions, en la roda de premsa que ha fet al Departament de Justícia (Reuters)
Jeff Sessions, en la roda de premsa que ha fet al Departament de Justícia (Reuters)
Washington

El fiscal general dels EUA s'aparta de la investigació sobre la ingerència russa

Jeff Sessions s'ha apartat del cas després que "The Washington Post" revelés que va mantenir contactes amb l'ambaixador rus abans de les eleccions

Actualitzat

El fiscal general dels Estats Units, Jeff Sessions, ha anunciat que s'inhibirà de participar "en qualsevol investigació existent o futura" del Departament de Justícia sobre la possible ingerència russa en les eleccions presidencials del mes de novembre. Sessions ha explicat que ha demanat l'opinió als experts en ètica de l'administració, que li han recomanat inhibir-se'n:

"Crec que aquestes recomanacions són correctes i justes; per tant, m'he apartat dels assumptes que fan referència a la campanya de Trump."

Sessions s'ha apartat del cas després que el diari "The Washington Post" revelés que el fiscal general va mantenir contactes amb l'ambaixador rus, Serguei Kisliak, abans de les eleccions, quan era assessor de la campanya de l'aleshores candidat republicà, Donald Trump.

Sessions va ocultar aquest fet en les seves audiències de confirmació al Senat. Aquest dijous, però, ha remarcat que escriurà "aviat" al Comitè Judicial per aclarir el seu testimoni a la cambra:

"Sobre els comentaris que vaig fer al comitè s'ha dit que són incorrectes i falsos. Permetin-me ser clar: mai vaig tenir reunions amb agents russos o intermediaris russos sobre la campanya de Trump."

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut