El fins avui fiscal general dels Estats Units, Jeff Sessions (Reuters)
El fins avui fiscal general dels Estats Units, Jeff Sessions (Reuters)

El fiscal general dels Estats Units dimiteix a petició de Trump

Jeff Sessions feia mesos que tenia una relació tensa amb el president dels EUA

Actualitzat

El fiscal general dels Estats Units, Jeff Sessions, ha presentat la dimissió del càrrec a petició del president del país, Donald Trump. L'endemà de les eleccions de mig mandat, el mateix president dels Estats Units ho ha anunciat a través de Twitter:

 

"Estem encantats d'anunciar que Matthew Whitaker, cap de gabinet del fiscal general Jeff Sessions en el Departament de Justícia, es convertirà en el fiscal general en funcions dels Estats Units."

"Agraïm al fiscal general Jeff Sessions el seu servei i li desitgem el bé! Un substitut permanent serà nominat en una data posterior."

 

El fins ara màxim responsable de Justícia de l'administració Trump ha comunicat la seva dimissió en una carta enviada al president, feta pública aquest dimecres.

 

 

En la missiva, Sessions assegura:

"A petició seva, li envio la meva renúncia."

El fins ara fiscal general, que a la carta no fa cap crítica a Trump, feia mesos que mantenia una relació tensa amb el president. La decisió de Sessions d'inhibir-se de la investigació de la trama russa pels seus contactes amb Moscou li va valdre molts retrets per part del president.

La inhibició de Sessions va precedir el nomenament del fiscal especial Robert Mueller perquè investigui de forma independent la presumpta coordinació entre la campanya del president i el Kremlin en els comicis presidencials de 2016.

ARXIVAT A:
Trump Estats Units
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut