Els fiscals Grinda i Bermejo sortint dels jutjats de Tarragona
Els fiscals Grinda i Bermejo sortint dels jutjats de Tarragona

El fiscal general de l'Estat relleva els fiscals que portaven el cas del 3%

RedaccióActualitzat

Els dos fiscals del cas del 3%, José Grinda i Fernando Bermejo, han estat apartats del cas de presumpte finançament irregular de Convergència. Ha estat decisió expressa del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza.

Tant Bermejo com Grinda treballaven en el cas des del començament. Es tracta d'un cas complex i en què diverses filtracions de la part secreta del sumari han estat protagonistes en els últims mesos. Només hi tenien accés el jutge i els fiscals.

Ara la fiscalia trasllada els treballs a Barcelona i quedarà en mans de dos dels tres fiscals anticorrupció que treballen des de la capital catalana. Previsiblement seran Fernando Maldonado i Teresa Duerto.

La versió oficial i la interpretació

La versió oficial és que, com que la causa és catalana, s'ha de portar des de Catalunya, segons expliquen en un comunicat:

"La substitució correspon a l'estratègia de la Fiscalia Anticorrupció per tal que els fiscals delegats d'Anticorrupció assumeixin els casos del seu territori i els de la fiscalia especial puguin ocupar-se dels afers de Madrid."

El relleu, però, s'interpreta com un intent d'evitar discrepàncies amb el nou fiscal anticorrupció en un cas tan sensible com el del 3%.

Aquesta decisió és important perquè pot influir en la investigació d'una causa contínuament qüestionada i amb acusacions d'actuacions interessades de la fiscalia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut