Torres-Dulce als passadissos del Congrés en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Torres-Dulce als passadissos del Congrés en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Madrid

El fiscal general de l'estat desmenteix que es negociï amb Urdangarin per evitar-ne l'empresonament

La fiscalia desmenteix, a través d'un comunicat, que hi hagi cap tipus de negociació amb Iñaki Urdangarin per evitar el judici i la presó. El diari "El Mundo" publica aquest dimarts que el gendre dels reis estaria disposat a acceptar una pena d'uns dos anys de presó, de manera que no arribaria a entrar-hi.

RedaccióActualitzat

El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, assegura que no hi ha negociacions per arribar a un pacte amb Iñaki Urdangarin per evitar el seu ingrés a la presó pel "cas Nóos", i que tampoc hi ha un tracte de favor per part de la fiscalia cap a la seva dona, la infanta Cristina. Torres-Dulce ho ha desmentit al Congrés dels Diputats, on auqest dimarts compareix en la Comissió de Justícia.

Aquest dimarts, el diari "El Mundo" informa que Urdangarin i el seu exsoci, Diego Torres, estarien negociant amb la fiscalia anticorrupció el que s'anomena un acord de conformitat, és a dir, l'acceptació d'una pena per evitar la celebració d'un judici contra ells.

Davant aquestes informacions, Eduardo Torres-Dulce ha explicat que la fiscalia no es planteja pactar amb cap de les parts en aquest cas, que investiga un suposat desviament de fons públics a l'Institut Nóos que va presidir Iñaki Urdangarin. En relació a la infanta Cristina, Torres-Dulce ha reiterat que la fiscalia no ha apreciat indicis perquè sigui imputada, tal com el fiscal de l'afer ha comunicat al jutge instructor, i ha remarcat que, per tant, no hi ha tracte de favor. "Seria un tracte de desfavor fer el contrari", ha afegit el fiscal general de l'Estat.

 

 

Anar al contingut