Edifici de la Fiscalia General de l'Estat
Edifici de la Fiscalia General de l'Estat
Murcia

El fiscal en cap de Múrcia denuncia intimidacions després de ser rellevat

El fiscal general de l'estat, José Manuel Maza, ha destituït més de 35 fiscals

RedaccióActualitzat

El fins ara fiscal en cap de Múrcia, Manuel Lopez Bernal, investigava el president de la comunitat Pedro Antonio Sánchez i l'ha imputat pel cas Auditori. Aquest dijous, un cop destituït, López Bernal ha parlat a la Cadena SER i ha afirmat que l'han volgut atemorir:

" No se'ns ha fet la vida especialment agradable, criden l'atenció algunes coses com el fet que s'hagi creat a Madrid una associació amb la única finalitat de querellar-se contra mi i la meva família en dates properes a la meva renovació."

El fiscal sortint de Múrcia assegura que la majoria de fiscals anticorrupció se senten desprotegits, i ha explicat el cas d'un company seu a qui li han entrat a robar a casa dos cops l'últim any amb un objectiu clar:

" No han volgut ni tan sols amagar de què es tractava, no s'han endut per dissimular els diners que hi havia a la vivenda, el que s'han endut ha sigut l'ordinador."

També ha denunciat totes aquestes intimidacions davant la Fiscalia General de l'Estat, però lamenta que no s'estiguin investigant. El nou fiscal de Múrcia serà Jose Francisco Sánchez.

El ministre de justicia, Rafael Català, s'ha referit a les declaracions de López Bernal i diu que si va patir pressions ho havia d'haver denunciat abans:

"Si així considera el fiscal superior de Múrcia que té problemes per l'exercici de les seves responsabilitats ho hauria d'haver posat en coneixement abans de la fiscalia general per ser tutelat en els seus drets."

Català va declarar aquest dimarts que "no era el moment de demanar responsabilitats polítiques" al president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, per la seva presumpta vinculació en un cas de corrupció urbanística i va demanar "prudència i mesura".

El de Múrcia ha estat un dels fiscals rellevats a proposta del Fiscal General de l'Estat, amb qui López Bernal es va enfrontar perquè no estava d'acord amb la decisió de no investigar el president murcià pel cas Púnica.

Canvis a la fiscalia

Han destituït més de 35 fiscals a proposta del fiscal general de l'estat, José Manuel Maza.

Manuel Moix Blázquez passarà a dirigir la fiscalia anticorrupció. És fiscal des de fa 31 anys, va ser fiscal en cap de Madrid i està considerat com una persona de tarannà conservador. El fiscal en cap de l'Audiència Nacional a partir d'ara serà el que fins ara era el número 2, Jesús Alonso Cristóbal, que substituirà Javier Zaragoza. Cristóbal és membre de l'Associació de Fiscals, també de tendència conservadora.

A Catalunya han confirmat en el càrrec el fiscal superior de Girona, Tarragona i de Lleida.

També han rellevat el fiscal superior del País Basc, Juan Ramon Calpasoro, a qui substitueix Carmen Adan, i el fiscal superior d'Andalusia serà una altra dona: Ana Tarragó.

Anar al contingut