Madrid

El fiscal demana que s'investigui si hi va haver frau en la venda de bitllets d'Air Madrid

La fiscalia de l'Audiència Nacional ha demanat al magistrat Juan del Olmo que investigui si hi va haver frau en la venda de bitllets de la companyia Air Madrid "en coneixement que els vols no es realitzarien". La fiscalia considera que l'Audiència és competent per investigar el cas perquè la suposada estafa afectaria "una generalitat de persones provocant un greu perjudici als consumidors".

Actualitzat

Com a primeres diligències abans de decidir si demana la imputació d'algun responsable d'Air Madrid, la fiscalia de l'Audiència Nacional sol·licita al jutge que demani al Ministeri de Foment l'expedient obert a la companyia i que la Unitat de Delictes Econòmics de la Policia elabori un informe sobre els fets. Amb aquests elements sobre la taula, la fiscalia "valorarà la procedència de la citació en qualitat d'imputats o testimonis de les persones que resultin identificades en els informes sol·licitats".

Segons la fiscalia, el fet que podria constituir delicte és la venda de bitllets per volar efectuada per Air Madrid amb coneixement que aquests vols no s'arribarien a fer. Precisament l'OCU va interposar una demanda el 15 de desembre contra la societat Air Madrid SL per delictes d'estafa i frau contra els consumidors. Segons la denúncia, la companyia aèria "ha publicat un comunicat, ha tancat el seu web i ha organitzat cancel·lacions de vols a tot el món", cosa que ha perjudicat "una generalitat de persones" i ha provocat "un greu perjudici als consumidors en seguir oferint els seus serveis mitjançant al·legacions i afirmacions presumptament falses i sense possibilitat de complir els compromisos adquirits amb la venda de bitllets".

L'OCU demana la imputació de l'administrador d'Air Madrid

En la seva denúncia, l'OCU sol·licita que l'administrador d'Air Madrid declari en qualitat d'imputat i aclareixi tots els extrems necessaris.

D'altra banda, l'organització assenyala que l'Audiència Nacional és competent per encarregar-se del cas ja que es tracta d'un delicte amb "multitud de perjudicats" tant en territori nacional com fora del país, i que suposa una "greu repercussió "per a l'economia" dels afectats, així com per a "la seguretat i el prestigi del trànsit aeri".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut