Acte de record de la botiguera assassinada a Palafrugell (Foto: ACN)
Acte de record de la botiguera assassinada a Palafrugell (Foto: ACN)
Girona

El fiscal demana que s'arxivi el cas de la botiguera de Palafrugell assassinada el 2008

L'acusació pública justifica la petició perquè han passat més de 4 anys dels fets i no s'ha trobat l'autor del crim. L'únic detingut pels fets continua imputat en el cas, tot i que ja s'ha descartat que tingui cap relació amb els fets.

RedaccióActualitzat
El fiscal ha demanat a l'Audiència de Girona que arxivi provisionalment el cas de la botiguera de Palafrugell morta a ganivetades el novembre del 2008 en un aparcament quan sortia de la feina. L'acusació pública justifica la petició perquè han passat més de 4 anys dels fets i no s'ha trobat l'autor del crim.

Els fets van passar el vespre del 13 de novembre del 2008, quan Montserrat Sánchez, dependenta de la botiga Lipstick, va anar a l'aparcament a buscar el seu cotxe per anar cap a casa després de tancar l'establiment. Llavors, una o més persones la van assaltar brutalment i la van matar a ganivetades.

Tot i que els Mossos d'Esquadra han fet una investigació molt exhaustiva i no han deixat de treballar en el cas, després de més de 4 anys no s'ha trobat l'autor o autors dels fets, i ni tan sols el mòbil del crim.

Els agents tenen l'ADN de l'assassí, que es va ferir en atacar la víctima i va deixar restes de sang al safareig on va llançar la bossa de la dona. A més, entre les proves, també hi ha unes imatges gravades per un càmera de seguretat que hi havia al carrer Ample, a poca distància del safareig. La gravació, de molt mala qualitat, mostra, suposadament, l'autor dels fets. Tot i aquestes proves, no ha estat possible localitzar el presumpte autor de la mort de la dona.

Dies després de l'assalt van detenir un sospitós, però poc després van descartar que tingués relació amb els fets. Tot i això, aquest home segueix formalment imputat en el cas i el seu advocat ja va demanar l'any passat que s'arxivés la causa contra ell.

Ara, el fiscal ha demanat l'arxivament provisional i les parts tenen 10 dies per dir-hi la seva. L'acusació particular ja ha avançat que molt probablement demanarà que segueixi la instrucció. La secció tercera s'haurà de pronunciar sobre si arxiva o no la causa.
Anar al contingut