L'expresident del Barça Sandro Rosell
L'expresident del Barça Sandro Rosell
Madrid

El fiscal demana que Sandro Rosell continuï a la presó per risc de fuga

La defensa de l'expresident del Barça al·lega que Rosell està molt arrelat a Espanya i no hi ha risc de fugida

Actualitzat

El fiscal ha demanat que es mantingui en presó preventiva l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell, acusat d'haver blanquejat diners de la Confederació Brasilera de Futbol. El fiscal al·lega que hi ha risc de fugida, un argument que ha rebutjat la seva defensa.

Aquest dijous s'ha celebrat una vista davant la secció tercera de l'Audiència Nacional per debatre el recurs que va interposar l'advocat de Rosell, Pau Molins, contra el seu ingrés a la presó el 25 de maig per ordre de la jutge Carmen Lamela. Rosell està imputat per blanquejar a Andorra uns 7 milions d'euros de la venda de drets audiovisuals de 24 amistosos de la selecció brasilera de futbol.

El fiscal Vicente González Mota ha exposat en la vista els mateixos arguments que ja va al·legar en el seu escrit rebutjant la llibertat de Rosell, en el sentit que hi ha risc que fugi perquè no té un especial arrelament a Espanya. El fet que molta de l'activitat laboral de Rosell sigui a l'estranger, viatgi de forma habitual i part dels seus béns estiguin fora del país és el que defensa el fiscal.

En canvi, l'advocat de l'expresident del Barça ha defensat que els pagaments a Rosell són legals i responen a remuneracions per intermediació en màrqueting esportiu, una feina que va fer guanyar diners a la CBF. Molins ha afirmat durant la vista que no hi ha risc de fugida ja que té molt arrelament a Espanya, i ha afegit que el seu defensat no va cometre cap delicte de blanqueig perquè els diners que suposadament va rentar no provenien de delictes de corrupció.

Anar al contingut