Futbol

El fiscal demana el descens de la Juventus a la Sèrie C i la pèrdua dels últims dos títols de Lliga

A Itàlia, continua el judici als quatre clubs acusats de frau esportiu: la Juventus, la Lazio, la Fiorentina i el Milan. El fiscal de la Federació Italiana de Futbol, Stefano Palazzi, ha denunciat un sistema sofisticat per arreglar els resultats dels partits i ha demanat que la Juventus baixi a la Sèrie C (Tercera Divisió), mentre que per als altres tres clubs implicats ha demanat el descens a Segona. Palazzi també ha sol·licitat que el club torinès sigui desposseït dels últims dos títols de la Lliga italiana, corresponents a les temporades 2004-05 i 2005-06, en el procés obert per presumpte frau esportiu. Tot això s'ha fet públic el mateix dia que la selecció italiana es juga el seu pas a la final del Mundial contra Alemanya a Dortmund.

Actualitzat
Mentre la selecció d'Itàlia es juga aquest vespre la seva classificació per a la final del Mundial, a Roma, en el segon dia del judici per l'escàndol de frau esportiu al futbol italià, s'ha confirmat el que tothom ja esperava. El fiscal de la Federació Italiana de Futbol, Stefano Palazzi, ha demanat el descens de tots els clubs implicats en aquest escàndol.

La sanció més forta seria per a la Juventus, a qui baixarien a la Sèrie C (Tercera Divisió) i li traurien els dos últims títols de Lliga (2005 i 2006), mentre que per a l'exdirector general del club torinès, Luciano Moggi, s'ha demanat una inhabilitació de cinc anys per exercir qualsevol càrrec esportiu. A més, la cotització en borsa de la Juventus l'han suspès després de perdre set punts i mig en poques hores a causa d'aquesta notícia.

A la Lazio i la Fiorentina les baixarien a la Segona Divisió i començarien el campionat amb 15 punts de penalització, mentre que al Milan el baixarien a Segona amb 3 de penalització. A més, a l'administrador delegat del Milan, Adriano Galiani, li caurien dos anys de suspensió i al president de la Federació, Franco Carraro, li caurien cinc anys de suspensió.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut