Política

El fiscal demana cinc anys de presó per a Bárcenas i Lapuerta per la caixa B del PP

L'acusació no veu delicte en l'actuació del PP, però sí que demana que es jutgi el partit com a "responsable civil subsidiari"

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Anticorrupció considera que els extresorers del Partit Popular Luis Bárcenas i Álvaro Lapuerta van cometre delictes d'apropiació indeguda, frau fiscal i falsedat documental en no declarar les donacions que va rebre el partit l'any 2008. Per aquests delictes, el fiscal demana cinc anys de presó per a Bárcenas i Lapuerta.

En canvi, el fiscal Antonio Romeral no implica el Partit Popular en aquest delicte. En l'escrit provisional de l'acusació presentat avui, dilluns, al Ministeri Públic, el fiscal demana arxivar la causa contra el PP i, en tot cas, que es jutgi la formació com a responsable civil subsidiària dels delictes comesos pels seus extresorers, els quals van propiciar els pagaments de les obres de la seu del PP de Madrid.

Romeral creu que Bárcenas i Lapuerta van gestionar cabals dels quals "no es va deixar constància en la comptabilitat que la formació presentava al Tribunal de Comptes".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut