Ciutat Residencial Tarragona
Ciutat Residencial Tarragona
Tarragona

El fiscal demana 10 anys de presó per a l'exdirector de la Ciutat Residencial de Tarragona

Se l'acusa, entre altres coses, d'haver-se casat al recinte i haver carregat les despeses a la Generalitat

RedaccióActualitzat

La Fiscalia de Tarragona demana 10 anys de presó per a l'antic director de la Ciutat Residencial per malversació de fons públics i falsedat documental. La seva dona també està acusada de tràfic d'influències. Entre altres fets, Miquel Gubert està acusat d'haver-se casat a la Ciutat Residencial i haver carregat les despeses de l'enllaç, del convit i del lloguer de les habitacions a la Generalitat.

El casament va costar uns 10.000 euros. Encara que crida l'atenció, aquesta és, segons el fiscal, l'estafa més petita que va cometre. Li atribueix haver estafat uns 150.000 euros. D'una banda, desviava diners a empreses de la seva propietat, i de l'altra també feia ús exclusiu d'instal·lacions del complex.

L'acusat, Miquel Gubert, va ser director d'aquest complex de vacances, a Tarragona, propietat de la Generalitat, entre el 2000 i el 2007.
El 2005 es va casar amb l'administradora del complex i ara també acusada, Yolanda G. La celebració es va fer a la mateixa Ciutat Residencial, i el llavors director va carregar-hi les despeses del banquet, els regals als convidats i les habitacions que van utilitzar. Eren unes 200 persones.

Segons la fiscalia, Gubert va crear tres empreses que utilitzava per desviar diners del complex i que mai no van arribar a les arques de la Generalitat. A més a més, tenia en ús exclusiu 4 apartaments i no permetia que se'n llogués cap al mateix bloc. Un d'aquests apartaments el va habilitar com a gimnàs i la Generalitat estima que pel fet de no haver-ne pogut comercialitzar l'ús hauria perdut uns 95.000 euros.

Per tot plegat, la Generalitat va deixar d'ingressar uns 150.000 euros. El Departament de Treball el va acomiadar l'agost del 2007 i va denunciar la situació.

La Ciutat Residencial es va tancar l'any 2011. L'Administració no podia fer front al milió d'euros que costava només mantenir-la oberta.

El 2015 es va voler utilitzar per allotjar-hi refugiats sirians, però finalment el projecte es va descartar.

Anar al contingut