Imatge d'arxiu de Fèlix Millet i Jordi Montull amb els seus advocats a la Ciutat de la Justícia (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu de Fèlix Millet i Jordi Montull amb els seus advocats a la Ciutat de la Justícia (Foto: EFE)
Barcelona

El fiscal del "cas Palau" demana que Millet i Montull dipositin més diners al jutjat

El nou fiscal que ara porta el cas de l'espoli del Palau de la Música, adscrit a anticorrupció, ha demanat al jutge instructor del cas que ampliï la responsabilitat civil de Fèlix Millet i Jordi Montull, els dos autors confessos del desfalc. El fiscal reclama que aportin més diners dels que fins ara han dipositat al jutjat i que facin el mateix les seves dones i Gemma Montull, també imputades en el cas.

Actualitzat
El fiscal argumenta que els tres milions tres-cents mil euros determinats a principi de la instrucció, al setembre del 2009, són una estimació molt a la baixa dels diners que Millet i Montull van endur-se. I és que, segons els dictàmens fets pels pèrits judicials, el desfalc està xifrat com a mínim en 23 milions d'euros.

Pel que fa a Gemma Montull, el fiscal afirma que té una quota de responsabilitat civil mínimament inferior a Millet i Montull perquè va col·laborar estretament amb tots dos.

El fiscal considera que Marta Vallès i Mercè Mir, dones de Millet i Montull, també tenen responsabilitat civil perquè van participar en la trama delictiva. Conscientment administraven les societats instrumentals a través de les quals es desviaven fons.

Per fer efectiva aquesta responsabilitat civil, el fiscal insta el jutge que, si cal, els embargui béns patrimonials.
Anar al contingut