Barcelona

El fiscal creu que el mòbil del crim d'Igualada va ser una forta discussió

El judici que s'ha celebrat aquesta setmana a l'Audiència de Barcelona pel crim de l'exregidora de CiU de l'ajuntament d'Igualada, Francina Castelltort, ha quedat vist per a sentència aquest divendres. El fiscal ha admès que ignora el mòbil de l'assassinat però sospita que podria ser una discussió que va encendre la ira de l'acusat i que això va provocar l'agressió. La fiscalia i l'acusació popular que exerceix la família de la víctima mantenen la seva petició inicial de 25 anys de presó per al processat Iván Mancas. La defensa en demana l'absolució.

Actualitzat

En el seu informe final, el ministeri públic ha reconegut que no hi ha mòbil però que, per la brutalitat del crim, no sembla que fos premeditat. El fiscal creu que "va ser alguna cosa que va passar a la casa en aquell moment, alguna cosa que va fer que l'acusat descarregués la seva ira" contra l'exregidora.

Segons la fiscalia, Francina Castelltort era "una persona de caràcter" i que és possible que algun comentari seu provoqués "una situació de tensió o discussió" que va desembocar en el crim.

El fiscal ha recordat que en molts homicidis s'ignora el mòbil i un exemple recent és el de l'home acusat d'assassinar un usuari del metro llançant-lo a la via.

Per tant, encara que no hi ha proves que incriminin directament el paleta Iván Mancas, hi ha set indicis i nombroses coincidències que l'assenyalen com a l'autor. Dos dels indicis, segons la fiscalia, són les petjades trobades a l'escenari del crim que revelen que l'assassí i la víctima van recórrer en paral·lel el mateix camí, i la sang de l'exregidora que van trobar a la furgoneta que l'acusat feia servir per treballar.

Anar al contingut