CIE de la Zona Franca de Barcelona
CIE de la Zona Franca de Barcelona
Barcelona

El fiscal conclou que la policia no es va extralimitar en els aldarulls al CIE l'1 de novembre

La fiscalia conclou que el director del CIE estava legitimat per demanar un reforç policial perquè hi havia una vuitantena d'interns agressius i revoltats

RedaccióActualitzat

La policia no es va extralimitar en els aldarulls que hi va haver al Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca de Barcelona l'1 de novembre passat. És el que ha conclòs el fiscal encarregat del control d'aquesta instal·lació després d'examinar els fets. Fernando Rodriguez Rei és contundent en el seu informe. El director del CIE estava legitimat per demanar un reforç policial perquè hi havia una vuitantena d'interns agressius i revoltats.

Després d'entrevistar-se amb el director del centre, amb el metge i amb diversos interns, i de visionar les gravacions de càmeres subratlla que no hi va haver agressions dels agents als interns. De fet, concreta que la policia no va interactuar amb ells, només van fer acte de presència perquè deposessin la seva actitud i van ser els funcionaris del CIE els que es van ocupar d'escorcollar els revoltats i acompanyar-los a les seves cel·les.

Com ja va avançar Catalunya Ràdio, el fiscal situa l'inici dels aldarulls en una baralla entre interns d'origen algerià i albanès que va derivar en un intent de fuga. A més, descarta que la vuitantena de persones que van participar en els fets ho fessin per protestar pel seu internament.

El fiscal, en el seu informe, avisa que l'actitud dels interns pot constituir una infracció penal perquè van fer destrosses al centre i es van encarar amb els funcionaris.

Ja hi ha un jutjat que investiga els fets i ha citat a declarar al gener cinc interns en qualitat d'investigats.
 

Anar al contingut