Els fiscals anticorrupció Grinda i Bermejo sortint dels jutjats del Vendrell
Els fiscals anticorrupció Grinda i Bermejo sortint dels jutjats del Vendrell

El fiscal anticorrupció ordena investigar els fiscals del 3% per coaccions

Un imputat assegura que el van coaccionar per declarar falsedats contra els Pujol

RedaccióActualitzat

El nou fiscal anticorrupció, Manuel Moix, ha ordenat que s'investiguin tres fiscals de la seva unitat. Són Fernando Bermejo, José Grinda i Juan José Rosa, que han investigat des del principi el cas del 3% sobre el presumpte finançament irregular de Convergència. La Fiscalia Anticorrupció creu que han obstruït la investigació.

Moix pren aquesta decisió després de la denúncia d'un dels imputats en el cas del 3%. Assegura que el van coaccionar per declarar falsedats contra els Pujol. La versió dels fiscals, però, és que l'investigat els va demanar diners.

Dels tres fiscals, Grinda i Bermejo van ser rellevats del cas fa deu dies. Tots dos han demanat que es revisi la decisió i també que el Consell Fiscal s'hi pronunciï en la pròxima reunió d'aquest organisme, prevista per a la setmana que ve.

José Grinda i Fernando Bermejo investigaven des del 2015 el cas de les comissions que Convergència Democràtica cobrava, presumptament, d'empresaris. El cas, el porta un jutge del Vendrell i els fiscals rellevats viuen a Madrid. L'argument de la proximitat va ser, precisament, el que va fer servir la Fiscalia General de l'Estat per justificar els relleus.

Polèmica al voltant del fiscal en cap

La polèmica que envolta el fiscal anticorrupció Manuel Moix va més enllà del cas del 3%. Quan se'l va nomenar al febrer, se'l va criticar per la seva poca experiència i se'l va considerar pròxim al Partit Popular. També l'ha esquitxat l'operació Lezo, contra la corrupció del PP a la Comunitat de Madrid.

Anar al contingut