El "Financial Times" rectifica el titular d'una entrevista a Artur Mas

Mas ha desmentit haver dit que Catalunya no està preparada per a la independència real, tal com havia titulat el diari britànic.

Actualitzat

Unes declaracions de l'expresident Artur Mas al diari "Financial Times" han aixecat polseguera. Mas ha desmentit haver dit que Catalunya no està preparada per a la independència real, tal com havia titulat el diari britànic. El mateix rotatiu ha acabat rectificant.

A mitja tarda el diari britànic "Financial Times" ha llençat a la seva web una "darrera hora" sobre la situació a Catalunya. El titular, contundent: L'exlíder català Artur Mas diu que la regió no està preparada (i aquí posa cometes) "per a la independència real".

 



A dins del text, el rotatiu de Londres afegeix: "Mas ha dit que la regió encara ha d'establir les bases per a la independència real".
Encara un altra cita directa de l'expresident de la Generalitat: "Per ser independents, hi ha algunes coses que encara no tenim", ha dit el senyor Mas, referint-se a territori, impostos i judicatura. Segons Mas, fins que això no sigui operatiu, la independència no serà real.

Tan bon punt ha sortit publicada la notícia, Artur Mas ha negat haver dit el que el diari de Londres publicava, i el seu gabinet ha fet públic el bocí de l'entrevista on l'expresident es referia a les atribucions que Catalunya no té i que un estat ha de tenir:

"Per ser independents fan falta unes quantes coses que encara no tenim: el control del territori, les infraestructures, de les duanes i de les fronteres, la capacitat,... el fet que la gent pagui els impostos a la Hisenda catalana i una administració de Justícia que faci complir les lleis del Parlament català."

 

Mas ha demanat una rectificació al "Financial Times". El rotatiu ha reconegut que el titular es prestava a males interpretacions. I la rectificació ha arribat poc després.

 

Del titular inicial: "L'exlíder català adverteix que la regió no està preparada per a la "independència real", al titular nou... amb molt menys ferro: "L'exlíder català demana cautela amb la independència".

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut