Article del "Financial Times". (Foto: ACN)
El "Financial Times" avisa que la sentència del TC pot enfortir la reclamació d'una DUI. (Foto: ACN)

El "Financial Times" avisa que la sentència del TC pot "enfortir" la reclamació d'una declaració unilateral

L'article signat per Tobias Buck, corresponsal a Madrid, assenyala que la decisió del TC "sembla tallar el camí legal cap al referèndum".

RedaccióActualitzat

El diari britànic "Financial Times" assegura que la sentència del Tribunal Constitucional sobre la Declaració de Sobirania del Parlament podria "enfortir" els arguments dels qui advoquen per una declaració unilateral d'independència (DUI).

En un article que firma Tobias Buck, el corresponsal a Madrid, el diari assenyala que la decisió del TC "sembla tallar el camí legal cap al referèndum". Segons el text, el president espanyol, Mariano Rajoy, espera que la sentència "debiliti l'esforç independentista" i obligui Artur Mas "a conformar-se amb un acord més modest i negociat amb Madrid", però podria tenir "l'efecte oposat".

L'article del "Financial Times" assenyala que la sentència és un "cop" per a l'independentisme català i que fins i tot posa en dubte la possibilitat d'una consulta no vinculant. També afirma que la decisió del TC preveu l'encaix del dret a decidir dins de la Constitució però "hi inclou una sèrie d'advertències; la més important, que el dret a decidir no és el dret a l'autodeterminació".

El "Financial Times" explica que "com a mínim la sentència deixa clar que el principal tribunal d'Espanya té poca simpatia pels arguments generals dels que donen suport a la independència de Catalunya". Afegeix que aquesta visió "probablement es mantindrà en futures batalles constitucionals entre el govern central a Madrid i l'administració regional a Barcelona".

El rotatiu també adverteix que una declaració unilateral d'independència de Catalunya seria una solució que "preocuparia molt els líders empresarials" catalans i espanyols.

Anar al contingut