El filòsof Josep Maria Esquirol guanya el Premi Nacional d'Assaig del Ministeri de Cultura per l'obra 'La resistència íntima'

ACN Barcelona.-El filòsof Josep Maria Esquirol (Mediona, 1963) ha obtingut el Premi Nacional d'Assaig 2016 del Ministeri de Cultura per l'obra 'La resistència íntima: assaig d'una filosofia de la proximitat' (Quaderns Crema). El jurat del premi, dotat amb 20.000 euros, ha destacat que l'obra contribueix a "meditar de manera directa i personal" sobre la vida amb "major lucidesa i consciència". "Un exemple de filosofia d'alt estil, capaç d'interpel·lar a qualsevol tipus de lector", s'assegura des del jurat. Josep Maria Esquirol és professor de filosofia a la Universitat de Barcelona. És director del grup d'investigació Ètica i Filosofia Contemporània i del màster Pensament i Creativitat de La Salle.

Ha publicat deu llibres i més d'una setantena de treballs en llibres col·lectius i revistes i és autor de nombrosos estudis sobre filosofia contemporània. Entre la seva bibliografia, destaca 'Uno mismo y los otros' (2005), 'El respeto o la mirada atenta' (2006), 'El respirar dels dies' (2009) i 'Los filósofos contemporáneos y la técnica' (2011).

Anar al contingut