Los Angeles

El film inacabat d'Orson Welles s'acabarà de muntar 40 anys després

La plataforma de continguts digitals Netflix ha comprat els drets per restaurar i acabar la cinta de l'actor, director i guionista nord-americà

RedaccióActualitzat

La pel·lícula inacabada d'Orson Welles "The other side of the wind" ("L'altra cara del vent") veurà la llum finalment un cop s'hagi completat. La plataforma de continguts digitals Netflix ha comprat els drets d'aquest film de l'actor, director i guionista nord-americà. Aquesta companyia pagarà la restauració i finalització de la cinta, rodada amb intermitències pel mític realitzador entre el 1970 i el 1976.

La pel·lícula, protagonitzada pel director John Huston, fa una crítica mordaç de la indústria del cinema a través de la història d'un llegendari realitzador caigut en l'oblit que es proposa tornar a la primera línia amb el rodatge d'una gran producció. Ridiculitza coetanis de Welles, com el cineasta italià Michelangelo Antonioni. Orson Welles va treballar en el film durant els últims 15 anys de la seva vida, fins que va morir. La va deixar inacabada; tècnicament estava rodada, però li faltava el muntatge.

El treball de restauració i muntatge del film comptarà amb la supervisió de Frank Marshall, un dels productors originals de la cinta, i també del director Peter Bogdanovich, que va treballar com a actor en aquesta pel·lícula i que ha estat un dels principals impulsors del projecte a través d'una campanya de mecenatge que va engegar el 2014.

Anar al contingut