Donald Trump fill amb el seu pare durant un míting de la campanya presidencial del 2016 (Reuters)
Donald Trump fill amb el seu pare durant un míting de la campanya presidencial del 2016 (Reuters)

El fill de Trump reconeix contactes amb Wikileaks durant la campanya electoral

En els missatges divulgats intercanviaven informació sobre filtracions del Partit Democràta i Hillary Clinton, contactes que l'equip de Trump sempre havia negat

RedaccióActualitzat

El fill gran del president dels Estats Units, Donald Trump Jr., ha reconegut haver intercanviat missatges amb Wikileaks durant la campanya presidencial que va portar el seu pare a la Casa Blanca.

Les comunicacions, a través de missatges interns a Twitter, haurien començat setmanes abans de les eleccions, just quan el portal Wikileaks va filtrar documents i correus electrònics piratejats al Partit Demòcrata.

Haurien compartit estratègies en la campanya

En els missatges l'interlocutor de Wikileaks anima el fill de l'actual president a difondre aquest  documents i proposa algunes idees com ara no reconèixer els resultats dels comicis si els guanya la demòcrata Hillary Clinton. Trump fill ha divulgat part de les converses a través de Twitter:

 


 

 

 


 

L'equip de Trump sempre ha negat els contactes

Segons la premsa nord-americana, el fill del president Trump va compartir aquests missatges amb els congressistes que investiguen la presumpta ingerència russa en els comicis. Durant la campanya de les eleccions presidencials, l'equip de Trump va negar haver tingut cap contacte amb Wikileaks.

El fundador de Wikileaks, Julian Assange, ha dit que no pot confirmar l'autenticitat dels missatges ja que la seva organització no guarda registres d'aquest tipus, encara que ha afegit que en les converses divulgades per Trump Jr. "hi falta context".

Trump Jr. va ser protagonista d'un altre escàndol fa uns mesos quan es va saber que  durant la campanya s'havia reunit amb una advocada russa que suposadament tenia informació perjudicial per a Hillary Clinton.

 

Anar al contingut