Barcelona

El fill de Pablo Escobar contradiu la versió oficial i diu que es va suïcidar

El fill del narcotraficant més buscat del món als anys 80 i principis dels 90 carrega contra la corrupció internacional i la política en un nou llibre sobre els últims anys del seu pare que ha presentat a Catalunya Ràdio

RedaccióActualitzat

El fill del colombià Pablo Escobar, el narcotraficant més buscat del món als anys 80 i principis dels 90, carrega contra la corrupció internacional i la política i assegura que el negoci de les drogues continua igual que en els temps del seu pare.

Juan Pablo Escobar ho ha explicat a El matí de Catalunya Ràdio, on ha presentat el llibre "Pablo Escobar, lo que mi padre nunca me contó".

"Aquella corrupció segueix vigent, no es va acabar amb la mort del meu pare. El negoci no s'ha vist afectat ni per un minut per la gran quantitat de 'capos' que han anunciat que han capturat i la gran quantitat de càrtels que han dit que han desmantellat."

Escobar també ha fet referència a la mort del seu pare. La versió oficial diu que Pablo Escobar va morir abatut per un esquadró de la policia colombiana a Medellín el 1993. Però el seu fill, que aleshores tenia 16 anys, insisteix que, assetjat per la policia, es va suïcidar per protegir la seva família. I ho argumenta amb les sis trucades telefòniques que li va fer aquell dia.

"És evident que els estava esperant, que va trucar reiteradament, que es va quedar deliberadament més temps del necessari perquè la seva trucada pogués ser ben rastrejada i la prova està que quan mor va descalç. L'home més buscat del món, que es banyava cada dia a les onze del matí, a les tres de la tarda anava descalç. I això que sempre dormia amb les sabates al costat de la tauleta de nit i eren més importants que la seva pròpia arma per poder córrer."

Juan Pablo Escobar, a més, assegura que la pau a Colòmbia és possible, com ho ha estat la reconciliació amb els familiars de les víctimes del seu pare.

"Narcos", una versió edulcorada del seu pare

El fill del narcotraficant més conegut renega de les sèries de televisió, sobretot de "Narcos", que ha fet reviure la figura del seu pare. Per Escobar fill, la sèrie mostra una versió glamurosa del cap de la xarxa de traficants de droga.

"Que no es creguin tot el que els hi han explicat a la sèrie, perquè és una versió edulcorada, glorificada i amb un grau de glamur important que se li ha afegit i que no té, que clarament els fa confondre i els fa creure que ser Pablo Escobar està de moda, és una espècie d'heroi o antiheroi i clarament és una lliçó que hauria de quedar contrària a la que ens estan deixant les sèries."

Afegeix, també, que el seu pare era pitjor com a bandit, però "millor com a pare del que diu la sèrie".

Per últim, Joan Pablo Escobar ha volgut fer una petita reflexió en relació al seu llibre.

"Sempre he dit si algú llegeix el meu llibre i es queda amb ganes de ser Pablo Escobar, és que he fet una feina pèssima."

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut