"El nom" (2017), de Joel joan
"El nom" (2017), de Joel joan

El Festival Zoom inclou tres coproduccions de TV3 i premia "Nit i dia" com a Millor Sèrie Espanyola

"El nom", "Vida privada" i "Els fills del sol" són les tres coproduccions de TV3 que participen en la 15a edició del Zoom, el Festival Internacional de Ficció Televisiva i Formats, dins de la Secció Oficial.

El Zoom ha guardonat també la sèrie de TV3 i Mediapro "Nit i dia", creada per Lluís Arcarazo i Jordi Galceran, amb el Premi a Millor Sèrie Espanyola. Per altra banda, Bruna Cusí, coprotagonista d'"Estiu 1993", i "Incerta glòria", amb participació de TV3, rebrà el Premi Auguri Sita Murt, i el periodista Àngel Casas serà guardonat amb el Premi d'Honor.

Actualitzat

El film de Joel Joan "El nom" (2017) serà l'encarregat d'inaugurar el Festival Zoom, que se celebrarà del 21 al 26 de novembre a Igualada i Barcelona. "El nom" és una adaptació de l'obra de teatre francesa "Le prénom", de Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patellière, coproduïda per TV3 i Focus Audiovisual, en associació amb Chapter 2 i la producció associada de Distinto Films.

El Vicenç està a punt de ser pare per primera vegada als quaranta anys. La seva germana i el seu cunyat el conviden a sopar a casa, on es retroba amb el Claudi, un bon amic de la infantesa. Durant la vetllada li fan un seguit de preguntes amb humor sobre la seva paternitat i sobre el que això comporta. De sobte, li pregunten si ja ha pensat un nom per al nen: la resposta els deixarà bocabadats.

El Zoom Festival també ha seleccionat la minisèrie "Vida privada" (2017), de Sílvia Munt, una adaptació de la novel·la de Josep Maria de Sagarra "Vida privada". Es tracta d'una coproducció de TV3 i d'Oberon Cinematogràfica, amb la producció associada d'ImpulsaFilm, i amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La sèrie se situa enmig dels profunds canvis socials i polítics ocorreguts a Barcelona entre el final de la dictadura de Primo de Rivera i la Segona República. El primogènit d'una família aristocràtica arruïnada cau en una espiral de decadència, mentre el seu germà petit lluita per tornar a la cúspide de la societat a qualsevol preu i sense cap tipus d'escrúpol.

La tercera coproducció que es podrà veure al Festival Zoom és "Els fills del sol" (2016), dirigida per Ramon Costrafreda i Kiko Ruiz Claverol, coproduïda per TV3 i TVG, produïda per Portocabo i Diagonal TV, amb la col·laboració de l'AGADIC i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

"El fills del sol" és una tvmovie inspirada en la vida de Ferran Calvet, un jove i brillant científic català que, als 23 anys, es va convertir en el primer catedràtic de Química Orgànica de la Universitat de Santiago de Compostel·la. Amb l'esclat de la Guerra Civil Espanyola, Calvet ha de marxar a l'exili i, anys més tard, torna a Galícia, però el règim franquista l'aparta de la docència. És llavors quan comença a treballar als Laboratorios Zeltia, on podrà aplicar tots els seus coneixements.

"Nit i dia", Millor Sèrie Espanyola

Per altra banda, el Festival Zoom ha guardonat amb el Premi a la Millor Sèrie Espanyola la producció de TV3 i Mediapro "Nit i dia", creada per Lluís Arcarazo i Jordi Galceran, dirigida per Manuel Huerga i Oriol Paulo, i protagonitzada per Clara Segura.

La sèrie, que ja compta amb dues temporades, és un thriller realista protagonitzat per metges forenses, policies i jutges, personatges que conviuen cada dia amb els aspectes més foscos de la realitat.

Bruna Cusí, Premi Auguri Sita Murt

Aquest any, el Premi Auguri Sita Murt, dedicat a les joves promeses de l'ofici, el rebrà l'actriu catalana Bruna Cusí, coprotagonista del film "Estiu 1993", de Carla Simón. El llargmetratge, que compta amb la participació de TV3, està basat en la biografia de la mateixa directora, i explica la història d'una nena de sis anys que ha d'aprendre a conviure en un nou món rural mentre afronta la pèrdua de la seva mare.

L'actriu també va participar en la pel·lícula, produïda per TV3 i Massa d'Or Produccions, "Incerta glòria", una adaptació cinematogràfica de la novel·la de Joan Sales. La cinta, dirigida per Agustí Villaronga, relata una història de passions amoroses i amistats traïdes durant la Guerra Civil, al front d'Aragó.

Àngel Casas, premi d'Honor

Així mateix, el Festival Zoom retrà homenatge a la trajectòria del periodista Àngel Casas amb el Premi d'Honor, conegut, entre altres, per protagonitzar i presentar programes com "Àngel Casas Show" i "Temps era temps", de TV3. A més, el periodista compta amb dos Premis Ondas, tres TP i una Antena de Oro.

tv3.cat

Anar al contingut