Barcelona

El festival In-Edit arrenca amb el documental sobre "Omega", d'Enrique Morente

El documental retrata el procés de creació del disc de Morente i Lagartija Nick que als anys 90 va revolucionar la història del flamenc

RedaccióActualitzat

El Festival In-Edit inaugura aquest dijous la seva catorzena edició amb la projecció d'un documental sobre el disc "Omega" d'Enrique Morente, mort fa sis anys, i Lagartija Nick. La pel·lícula commemora els 20 anys d'un àlbum que va sacsejar el món del flamenc i el rock&roll, gràcies a l'atreviment del seu protagonista.

 

 

El cantaor menys ortodox, Enrique Morente, va flirtejar amb el rock amb la banda granadina Lagartija Nick. Van crear l'any 96 "Omega", un disc trencador i incomprès. Va trencar costures, els puristes van acusar-lo d'assassinar el flamenc, però havien creat un disc de referència, que versionava cançons de Leonard Cohen i poemes de García Lorca. Dues llegendes musicals que es respectaven profundament i compartien admiració pel poeta, fins al punt que Cohen va posar Lorca a la seva filla.

"Omega" serà el primer d'una cinquantena de documentals que es projectaran fins diumenge 6 de novembre als cinemes Aribau de Barcelona. La pantalla gran del festival farà desfilar entre d'altres els germans Gallagher, d'Oasis, els seus malavinguts veïns de brit-pop, Blur, però també Frank Zappa, Iggy Pop, la música de les primaveres àrabs o l'escena africana.

Tota la informació sobre el festival la podeu trobar al nostre especial.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut