Barcelona

El Festival Grec obrirà el 26 de juny amb un espectacle de dansa internacional

El nou director del Grec, l'argentí Ricardo Szwarcer, ha avançat que el festival d'estiu barceloní obrirà l'edició d'aquest any amb un espectacle de dansa internacional. Serà el 26 de juny, quan el festival s'inaugurarà a l'amfiteatre a l'aire lliure de Montjuïc. Szwarcer, que no ha avançat més detalls, ha dit que serà una estrena espanyola i que, "malgrat que s'ha vist poc" va ser creat a finals de l'any passat.

Actualitzat
Szwarcer, que substitueix en la direcció artística del Grec Borja Sitjà, actualment director artístic de la cultura catalana a la Fira del Llibre de Frankfurt del 2007, s'ha entrevistat recentment amb Sitjà en vista que un espectacle musical del Grec viatgi a la ciutat alemanya per a aquesta efemèrides. En tot cas, Szwarcer, que treballa per al Grec des de fa quatre mesos i està instal·lat a Barcelona des de fa un mes i mig, ha reafirmat "l'objectiu d'internacionalització del festival" que ja va ser especificat després del seu nomenament.

Ricardo Szwarcer, que als anys noranta va ser director artístic de l'Opera de Lilla, a França, i als vuitanta director general del Teatre Colon i del Centre San Martín de Buenos Aires (Argentina), es proposa trobar per al Grec nous públics amb espectacles per a joves o per a famílies.

En aquesta línia obrirà l'amfiteatre del Grec, "vaixell insígnia del festival" i "lloc que té una certa màgia a l'estiu", a un espectacle "de gènere musical" per al públic familiar, desenvolupant en el mateix període de temps tres o quatre espectacles paral·lels per a aquest tipus d'espectadors, en una espècie de microfestival.

Reconeixent que la música "té un sotrac en el programa", es proposa oferir-li "el mateix organicisme al qual aspiro amb la resta" i veure si funciona en l'amfiteatre o en altres espais "la música amb imatge o de posada en escena", i que els creadors locals desenvolupin projectes en aquest àmbit.

Per l'any vinent, es proposa treballar de manera "una mica més descentralitzada" de Montjuïc i descobrir per al Grec "algun lloc nou dins l'arquitectura barcelonina". En la seva primera experiència al capdavant del Grec es proposa "redefinir-lo" i "reequilibrar-lo" en la seva oferta de teatre, música, dansa i circ, aconseguir una major ocupació en l'amfiteatre i després "treure conclusions".

En vista de tots aquests objectius, creu que el Grec no té pressupost suficient amb els aproximadament 1.800.000 euros específics que li queden descomptats impostos per a la programació artística.
Anar al contingut