Imatge promocional d'Arve Henriksen. Pla curt de l'artista amb la trompeta. Imatge publicada el 10 de març de 2017 (Horitzontal).
Imatge promocional d'Arve Henriksen. Pla curt de l'artista amb la trompeta. Imatge publicada el 10 de març de 2017 (Horitzontal).

El Festival de Jazz de Vic acollirà l'únic concert a l'estat espanyol del trompetista noruec Arve Henriksen

Actualitzat

ACN Vic.-El músic i trompetista noruec Arve Henriksen és el primer artista confirmat del 14à Voll-Damm Festival Jazz Vic, en l'únic concert a l'estat espanyol que oferirà l'artista. El músic actuarà a la Jazz Cava de la capital d'Osona el proper 13 de maig a les nou del vespre i el concert servirà per presentar el seu nou àlbum 'Towards Language', que veurà la llum el proper 28 d'abril. Les entrades es podran adquirir anticipadament a través de la pàgina web del festival a partir del 13 de març i el preu serà de 20 euros. Mantenint la línia de presentar noves tendències del jazz i de la música improvisada, el festival jazzístic de la capital osonenca tornarà a apostar per una selecció d'artistes i formacions que s'arrisquen i busquen noves vies musicals que es donarà a conèixer properament.

Arve Henriksen ha enregistrat més de 140 treballs discogràfics ja sigui com a líder o com a col·laborador. El so de la seva trompeta és molt característic pel fet que la manera de tocar-la s'apropa més a la d'un instrument de fusta com la flauta que a un instrument pròpiament de metall. Arve també es pot reconèixer pel to de les seves composicions, que fan una clara referència a l'ambient de Noruega i pels solos acompanyats de cants, en què fa servir una veu de cap aguda i una subtil ambientació mb bases d'instruments electrònics. El trompetista noruec ha col·laborat amb la majoria de grans músics d jazz del seu país, com Jon Balke Nils Petter Molvaer, Marilyin Mazur, Arild Andersen, Sidsel Endresen, Terje Rypdal o Audun Kleive, entre molts d'altres. També ha treballat al costat d'artistes internacionals com Laurie Anderson, John Paul o Bill Frisell. Actualment, a més d'oferir concerts en solitari, participa en diferents grups, entre els quals destaca Supersilent, Trio Mediaeval's Rimur, Warped Dreamer o Atmospherés.

Anar al contingut