El Festival de Circ Elefant d'Or canvia Figueres per Girona

RedaccióActualitzat

Girona acull la setena edició del Festival Elefant d'Or, que reuneix 88 artistes procedents de Rússia, Vietnam, la Xina i Corea del Sud. L'esdeveniment coincideix amb el 250è aniversari del circ modern, tal com ha destacat el director del certamen, Genís Matabosch:

"Volem que la gent descobreixi un circ d'excel·lència"

Les edicions anteriors al festival van fer-se a Figueres i han aconseguit que el festival s'establís com el segon amb més pes d'Europa. La de l'any passat va reunir gairebé 31.500 persones. Aquest any, però, la falta d'entesa amb les autoritats polítiques ha derivat el festival al Camp de Mart de Girona.

La programació del festival compta amb actuacions inèdites a l'Europa occidental que culminaran amb la Gala "Espectacle Or", que permetrà conèixer el nom dels guanyadors que hauran estat observats per programadors de les principals cites mundials.

Matabosch considera que el càsting d'artistes és el "més exigent de totes les edicions".

Algunes de les tipologies de números que es podran veure a l'esdeveniment seran patins acrobàtics, escales aèries, icaris, equilibris, etc. Segons Matabosch, l'objectiu de les atraccions és "deixar bocabadats" els espectadors.

"Nosaltres busquem la proesa rara, quelcom que surt de l'extraordinari. Realment, són 24 atraccions que persegueixen un objectiu: deixar bocabadats els espectadors de la gran carpa central."

El festival també compta amb activitats paral·leles com una exposició de segells ambientats en el circ.

Les instal·lacions acolliran 24 atraccions repartides en dues carpes gegants i quatre d'auxiliars, situades en una superfície de terra que ocupa gairebé 4.500 metres quadrats. El Festival de Circ Elefant d'Or ja ha sobrepassat el 80% d'aforament als espectacles, pel nombre d'entrades que han venut.

"Això demostra que hi ha una gran expectativa, molt bona resposta i molt bona acollida", ha explicat Genís Matabosch.

El pressupost de l'esdeveniment és d'una mica més de mig milió d'euros i es finança amb les aportacions de l'Ajuntament, de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava.

Anar al contingut