Els alcaldes de Manresa i Navarcles, acompanyats pels organitzadors del Clam, es fotografien davant del cartell del festival. 11 de gener de 2016. (…
Els alcaldes de Manresa i Navarcles, acompanyats pels organitzadors del Clam, es fotografien davant del cartell del festival. 11 de gener de 2016. (Horitzontal)

El festival Clam de Navarcles s'alia amb Manresa per créixer i convertir-se en referent del cinema social a Catalunya

ACN Manresa.-L'organització del Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles ha volgut fer un pas endavant en la seva 14a edició amb la voluntat de créixer i convertir-se en el festival de referència en cinema social a Catalunya. Amb aquest objectiu, el certamen s'ha aliat amb la ciutat de Manresa, que es convertirà en una seu permanent del festival, mentre que l'Ajuntament de la capital del Bages hi aportarà un finançament anual de 20.000 euros. A més, el Clam tindrà una tercera seu que serà itinerant i una quarta seu virtual. Segons ha relatat el nou director del Clam, Serafí Vallecillos, una altra novetat és el canvi de denominació, que passarà a denominar-se 'Clam, Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya', així com també el pes major que es vol donar a les produccions fetes al país.

El Clam de Navarcles afronta una nova etapa amb la inclusió de noves seus al festival amb l'objectiu de fer-lo créixer. Amb aquesta voluntat, els Ajuntaments de Navarcles i Manresa han unit esforços perquè el certamen tingui dues seus permanents, una a cada ciutat, un fet que suposarà, segons el director del Clam, Serafí Vallecillos, "créixer en públic i donar-li una projecció supralocal al festival". "A Catalunya allò que no passi a Barcelona és difícil que tingui ressò, però en aquesta nova etapa volem esdevenir el festival de referència en cinema social de Catalunya", ha explicat Vallecillos. Aquesta aliança amb Manresa permetrà que el festival tingui una nova aportació econòmica anual de 20.000 euros, que aportarà el consistori de la capital del Bages, de manera que, segons Vallecillos, "enguany gairebé doblarem el pressupost i segurament arribarem als 50.000 euros". Per la seva part, el consistori de Navarcles continuarà aportant 6.000 euros al pressupost, a banda de cedir les instal·lacions del municipi on es fan les projeccions i activitats paral·leles.A banda de les seus permanents de Manresa i Navarcles, el festival tindrà una tercera seu itinerant. En aquesta 14a edició aquesta seu serà un municipi de la comarca del Bages -falta concretar el lloc-, però el director del Clam ha relatat que, de cara a les properes edicions, aquesta seu itinerant es podria ubicar a qualsevol punt de la Catalunya Central i tampoc es descarta que pugui ser a Barcelona. A més, Vallecillos ha explicat que també hi haurà una seu virtual des d'on el públic podrà seguir els esdeveniments o veure algunes de les projeccions 'on-line'. Reforç de les produccions catalanesVallecillos ha explicat que el festival "mantindrà la seva línia editorial" i seguirà especialitzant-se en les produccions de temàtica social. Amb tot, la nova dimensió que es vol donar al projecte i la voluntat de guanyar el projecció nacional, sí que comportarà un reforç de l'espai dedicat a la promoció i difusió de les produccions catalanes, segons ha apuntat el director del certamen. Quant a les activitats paral·leles, la nova estructura multiseus obre un nou horitzó de possibilitats i es preveu que aquestes es puguin multiplicar gràcies a l'aliança amb institucions i entitats del territori.

Anar al contingut