Peralada

El Festival Castell de Peralada inaugura la vintena edició amb un concert dirigit per Riccardo Muti

El director Riccardo Muti ha inaugurat la vintena edició del Festival Castell de Peralada. Es tracta d'una edició especial, ja que coincideix amb la celebració de l'Any Mozart, que estarà present al festival en un recital a càrrec de Montserrat Caballé. Altres artistes que passaran enguany per Peralada seran Jessye Norman, Rolando Villazón, Caetano Veloso i Alain Platel.

Actualitzat

Fa vint anys, el 18 de juliol del 1987, el Festival Castell de Peralada va començar la seva aventura amb un concert en benefici de la Creu Roja i la seva campanya d'ajuda als nens africans, en què van participar grans veus espanyoles, liderades per Montserrat Caballé. En aquesta vintena edició, el festival tornarà a comptar amb la veu de la diva en un recital i un concert íntegrament mozartià que s'ha programat coincidint amb l'Any Mozart, i que també seran benèfics, en aquesta ocasió per al servei d'oncologia de l'hospital infantil Sant Joan de Déu.

Abans, però, el festival oferirà altres plats forts. La cita es va inaugurar divendres amb un concert a càrrec de l'Orchestra Giovanile Luigi Cherubini, dirigida per Riccardo Muti, i el director d'escena Jérôme Savary li prendrà el relleu amb "La revista negra", un musical inspirat en el muntatge que el 1923 va presentar a París Josephine Baker i el clarinetista de jazz Sidney Bechet i que s'estrena a Peralada.

Per aquesta edició també hi ha programat un concert l'estrena absoluta de la producció "Idomeneu", amb la direcció musical de Wiliam Christie, que, després iniciarà una gira pels Estats Units.

El director del Festival, José Luis López de Lamadrid, ha destacat que sempre s'han distigit per no buscar l'èxit fàcil, sinó "la creativitat, la qualitat i el risc", i a l'hora d'encarar el futur ha assegurat que "continuarà sent un festival eminentment líric". Pel que fa a l'edició vinent, que coincideix amb l'any internacional de l'òpera, que commemora els 400 anys de l'estrena de la primera òpera de Monteverdi, "Orfeó", el festival prepara una programació molt especial.

Lamadrid no ha volgut avançar quins noms formaran part del cartell, però ha avançat que igual que "sospiràvem per Barenboim i Muti", que aquest any seran al festival, un dels projectes llargament acariciats és un "Don Giovanni" de Mozart amb escenografia del director teatral Mario Gas, que, ha dit, espera poder oferir algun dia.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut