En la imatge un pla general dels músics que han conformat l'orquestra que ha inaugurat el FeMAP. Imatge de l'1 de juliol de 2016. (horitzo…
En la imatge un pla general dels músics que han conformat l'orquestra que ha inaugurat el FeMAP. Imatge de l'1 de juliol de 2016. (horitzontal)

El FeMAP s'estrena amb una producció pròpia i amb músics del territori

ACN La Seu d'Urgell.-El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) ha estrenat aquest divendres la seva 6a edició amb una producció pròpia i interpretada per músics del territori o relacionat d'alguna manera amb el territori FeMAP. El director del festival, Josep Maria Dutrén, ha destacat que "el Pirineu i Lleida tenen dues grans orquestres amb grans músics, la Julià Carbonell i l'ONCA. Hem elegit músics que han nascut aquí o que estan aquí instal·lats precisament per reivindicar el patrimoni propi del Pirineu". Dutrén ha senyalat que "el FeMAP té una gran vocació de promoció del territori, els productes, el patrimoni cultural i paissatgístic, enguany hem volgut promocionar els músics d'aquí". El director ha manifestat que "un festival amb vocació pública ha de fer produccions pròpies, ha d'arriscar i donar a conèixer repertoris més desconeguts".

El FeMAP ha arrencat amb una de les obres més populars del repertori barroc, 'Les Quatre Estacions' d'Antonio Vivaldi. La producció s'ha encarregat al violinista lleidatà Joan Espina, i l'orquestra s'ha configurat a partir de músics vinculats al territori pirinenc o lleidatà sempre que ha estat possible.El director ha explicat que hi ha repertori molt desconegut al Pirineu, en aquest sentit ha apuntat que "aquí a la Seu hi ha molt repertori de Joan Brudieu per descobrir, és una tasca que hem de fer des del FeMAP". Dutrén ha explicat que enguany el festival ha fet dues produccions pròpies, una que amb un repertori d'un estranger, Vivaldi, "per trencar una barrera que la gent té amb la música antiga, una obra més coneguda i de fàcil accés", ha dit. I l'altra és un espectacle amb un actor de Gerri de la Sal, Carles Canut, on s'interpreta un repertori de Boccherini. Dutrén ha senyalat que "el repertori és la música que escoltava el Baró de Maldà a casa seva en les festes que muntava".Entre la resta de concerts, el director, ha destacat que el FeMAP es suma el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull amb un concert configurat a partir de les músiques que Llull es trobava en els seus itineraris per l'orient interpretat per la Capella de Ministrers. Dutrén ha explicat també que el festiva s'ha sumat també a la celebració dels 25 anys de la formació Música Reservata de Barcelona, "que encara no havien estat mai al FeMAP".El certamen proposa un programa ambiciós tant pel que fa al nombre de municipis que abraça com al nivell artístic de les formacions musicals. Amb 43 actuacions, que transcorreran arreu del Pirineu de Catalunya, Andorra i Catalunya Nord, el FeMAP esdevé el festival de música antiga de major magnitud de tot Europa.

Anar al contingut