L'Arboç

El famós tauró de la platja del Miracle s'exposa en formol a El Cau del Tauró, a l'Arboç

El museu temàtic El Cau del Tauró torna a obrir les portes a l'Arboç i ho fa amb una nova peça de col·leccionista. Es tracta del cos del famós tauró del Miracle, la tintorera que el 2007 va donar més d'un ensurt als banyistes d'aquesta platja de Tarragona. El peix va ser capturat per tècnics de l'Aquàrium de Barcelona i va morir poc després. Tot i els esforços per salvar-lo, el tauró va perdre la vida per les ferides provocades per un ham clavat a l'esòfag. Ara es conserva en formol i s'exposa en aquest museu temàtic.

Actualitzat
El tauró del Miracle ocupa l'espai central d'aquest nou local de 94 metres quadrats d'El Cau del Tauró. A més d'aquesta peça, els visitants també podran veure diversos taurons adults i l'evolució de les diferents etapes d'un ou de tauró. L'objectiu bàsic d'aquest nou espai és difondre el coneixement d'aquests animals a través de conferències i debats.

Aquest nou espai complementa el que ja existeix des de fa 11 anys. Al museu El Cau del Tauró s'hi poden veure un centenar d'espècies de diferents tipus de taurons de tots els continents i de característiques molt diverses.

El Cau del Tauró ha estat dos anys tancat i ara torna a obrir les portes. S'hi pot accedir només a través de les visites guiades i concertades que s'organitzen els caps de setmana. Aquest museu és l'únic a Europa dedicat exclusivament al món dels taurons.

La història del tauró del Miracle arrenca el 28 de juliol de 2007, quan es va desallotjar aquesta platja de Tarragona per la presència de la tintorera. La costa va estar tancada diversos dies fins que es va aconseguir capturar l'exemplar. L'animal va morir un mes després a causa de les ferides provocades per un ham que tenia clavat a l'esòfag.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut