Refugiats es concentren davant les tanques de la frontera que separa Grècia de Macedònia
Refugiats es concentren davant les tanques de la frontera que separa Grècia de Macedònia
Grècia

El fals rumor d'una obertura immediata de la frontera amb Macedònia fa créixer la tensió a Idomeni

Els refugiats creuen que les ONG forçaran que s'obri la frontera amb Macedònia

RedaccióActualitzat

Tensió aquest matí al camp de refugiats d'Idomeni, a la frontera de Grècia amb Macedònia.

Els rumors d'una obertura imminent de la frontera ha provocat que molts refugiats del camp es congreguessin just davant de les tanques. Centenars de persones s'han acostat a les tanques cantant mentre que els policies grecs miraven d'impedir-ho.

Entre els immigrants ha corregut com la pólvora el rumor que aquest diumenge al migdia membres de les ONG i els periodistes presents al camp d'Idomeni intentarien forçar les autoritats macedònies perquè obrin la frontera. Els responsables de les ONG han negat aquesta informació, però això no ha fet desistir els centenars de persones que, desesperades, es congreguen a tocar de les tanques.

Refugiats que estaven a altres campaments improvisats més llunyans s'afanyen a acostar-se fins a Idomeni a través de les vies del tren.

Fa un mes que milers de refugiats i immigrants estan retinguts a Idomeni després del tancament de la frontera de Macedònia. Les entitats humanitàries xifren en 11.600 persones les que estan a Idomeni. Els refugiats que esperen en territori grec per poder continuar el seu viatge cap al centre i el nord d'Europa són més de 50.000.

Trasllat a altres camps

La decepció per les setmanes d'espera a Idomeni comença a passar factura. El fred, la pluja, el fang, la falta de condicions higièniques d'aquest camp de refugiats improvisat posa en perill la salut dels nens i els adults, que dormen en fràgils tendes de campanya.

Per aquesta raó, alguns refugiats comencen a cedir i accedeixen a ser traslladats a altres camps de refugiats a Grècia, però més lluny de la frontera amb Macedònia.

Divendres, un representant de Syriza va visitar Idomeni i va oferir als refugiats el trasllat a camps amb millors condicions. Però va dir que seria un trasllat voluntari i que no forçarien ningú a marxar.

El dilema ara per als refugiats és si opten per anar a llocs on les condicions de vida són menys extremes sense saber quant de temps hauran de quedar-s'hi o mantenir-se al costat d'un pas fronterer que es neguen a acceptar que mai més s'obrirà.

 

Anar al contingut