Bilbao

El fals mestre shaolin reconeix que va matar les dues dones en l'inici del judici contra ell

S'haurà de determinar si al delicte d'assassinat s'hi pot sumar l'agreujant d'acarnissament, un fet que doblaria la pena

RedaccióActualitzat
El judici contra Juan Carlos Aguilar, el fals mestre shaolin acusat de torturar i assassinar una prostituta nigeriana i una dona colombiana fa dos anys al gimnàs que dirigia, ha començat a Bilbao. Quan el fiscal li ha preguntat si havia comès els crims ha respost: "Sí, ho reconec tot". Només ha contestat a les seves preguntes i ho ha fet amb frases curtes i gestos amb el cap.

Ara s'haurà de determinar si al delicte d'assassinat s'hi pot sumar l'agreujant d'acarnissament, un fet que doblaria la pena. La defensa, que ha llegit un escrit d'Aguilar en què reconeix l'autoria a l'inici de la sessió, ha argumentat que el seu client va cometre els crims amb traïdoria, però no amb acarnissament. Per la seva banda, les acusacions particulars han assegurat que l'acusat no s'ha penedit de res i que la confessió dels crims forma part d'una "estratègia".

El judici, que es fa amb un jurat popular format per cinc homes i quatre dones, ha generat molta expectació mediàtica.

A les portes de l'Audiència de Bilbao s'hi ha concentrat un grup de persones, la majoria nigerianes, per exigir justícia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut