El F. C. Barcelona paga el seu mal dia en els triples amb una derrota davant el CAI Saragossa (85-79)

El CAI Saragossa ha guanyat un F. C. Barcelona (85-79) que ha pagat molt cara la seva poca punteria des de la línia de 3 punts (6 de 30). Els locals també han estat molt més intensos que el seu rival en la primera meitat. En la segona, n'han tingut prou amb els seus triples i la renda aconseguida al descans per derrotar un Barça que aquesta setmana ha perdut dues vegades (una en Eurolliga).

El CAI Saragossa ha estat molt superior al F. C. Barcelona en el primer quart. Els aragonesos han estat millors en defensa i en atac. De sortida el base Jonathan Tabu (19 punts, 6 rebots, 4 assistències) i l'escorta Michael Roll han obert les primeres diferències, ajudats per un Henk Norel (10 punts, 6 rebots) més encertat que el seu rival Ante Tomic (15 punts, 8 rebots). L'avantatge, que havia arribat als 10 punts, s'ha quedat en 8 al final dels primers 10 minuts (24-16).

Amb dos triples consecutius al començament del segon quart el CAI s'ha posat 14 amunt. Xavi Pascual ja havia fet jugar els tres bases blaugranes, però no trobava el camí cap al bon joc. Navarro (8 punts, 6 assistències, 0 de 9 en triples) tampoc ha estat el revulsiu que el seu tècnic volia. Fins a la meitat del període el Barça no ha anotat el primer triple, obra de Mario Hezonja (després de 9 intents). En l'altre equip, el debutant Ben McAuley (10 punts) ha encadenat dos llançaments de 3 punts. Al descans victòria local per 42 a 31.

Millora insuficient

Després del descans, el F. C. Barcelona ha trencat la dinàmica negativa amb una defensa més activa, acostant-se a 1 punt després d'un triple de Marcelinho Huertas (14 punts, 6 assistències) que ha rebut una resposta ràpida de Tabu. L'equip buscava a Tomic, i el croat anotava i carregava amb la seva tercera falta a Norel. El Barça canalitzava descaradament la seva ofensiva sobre el joc interior sense arribar a culminar del tot la remuntada. El CAI ha superat el moment crític amb dos triples de Rudez (12 punts), i han arribat al final del quart per davant en el marcador, 60 a 55.

Una vegada més des de la línia de tres els locals han ampliat el seu marge fins als 9 punts en el començament de l'últim quart. Tabu i Sanikidze (15 punts, 8 rebots) estaven presents en totes les jugades d'atac del CAI Saragossa. La connexió entre Marcelinho Huertas i Ante Tomic ha liderat la càrrega del Barça, tallada per una nova cistella de 3 punts de Rudez des de la cantonada. Nachbar (11 punts, 3 rebots) ha intentat mantenir l'impuls blaugrana en els últims minuts. Marcelinho ha empatat a 76 després que l'equip ha errat 2 triples per posar-se per davant. La manca d'encert en el llançament llunyà en les últimes jugades ha impedit guanyar al F. C. Barcelona.