El duet Maria Arnal i Marcel Bagés i la cuina de Fabián Martín inauguren l'onzè Gastromusical de l'Escala

El duet Maria Arnal i Marcel Bagés i la cuina de Fabián Martín inauguren l'onzè Gastromusical de l'Escala

El duet Maria Arnal i Marcel Bagés i la cuina de Fabián Martín inauguren l'onzè Gastromusical de l'Escala

El duet format per Maria Arnal i Marcel Bagés en un moment de la seva actuació al Gastromusical de l'Escala, aquest 13 de juliol de 2017. (Horitzontal)

El duet format per Maria Arnal i Marcel Bagés en un moment de la seva actuació al Gastromusical de l'Escala, aquest 13 de juliol de 2017. (Horitzontal)

ACN L'Escala .-El duo format per Maria Arnal i Marcel Bagés i la cuina de Fabián Martín han donat el tret de sortida aquest dijous a la onzena edició del Gastromusical, el festival que organitza el Molí de l'Escala (Alt Empordà). La vocalista de Badalona i el guitarrista de Flix han presentat als assistents el seu darrer treball '45 cerebros y 1 corazón' en una sessió que ha maridat amb les creacions del xef, dues vegades campió del Món del Mundial de Pizzes de Nàpols i de Nova York. El certamen unirà música i menjar fins al proper 22 de juliol, amb la celebració de la segona edició del 'Gastrokids & Familiaria' una proposta dedicada al públic familiar que tindrà lloc a Empúries. El cuiner i ideòleg del projecte, Jordi Jacas, ha explicat que tenen pràcticament la totalitat de les localitats venudes per a tots els concerts. "Estem molt contents amb la programació d'enguany", ha remarcat.

Com no podia ser d'una altra manera, la música i la gastronomia han inaugurat aquest dijous el Gastromusical del Molí de l'Escala. La cita, que ja forma part de la llarga llista de festivals d'estiu de la Costa Brava, s'ha estrenat amb l'actuació del duet format per Maria Arnal i Marcel Bagés. La formació, guardonada recentment amb el Premi Ciutat de Barcelona de Música, ha ofert a la vuitantena de comensals presents el delicat i compromès repertori de cançons del seu darrer treball '45 cerebros y 1 corazón'. Ho han fet maridant amb les propostes gastronòmiques d'un dels cuiners més mediàtics del moment. Es tracta del pizzer Fabián Martín. Martín, que era boxejador olímpic, va haver-se d'apartar dels rings arran d'un accident i, després de reciclar-se, va dedicar-se al món de la cuina. La seva trajectòria l'ha portat a aixecar dues vegades el World Greatest Gourmet Pizza World i en dues ocasions més ha aconseguit el títol de campió del Món al Mundial de Pizzes de Nàpols. Fabián ha proposat per a la música del duet unes creacions amb un "toc" d'avui amb una barreja entre "l'Escala i Puigcerdà". Per a ell és una experiència nova. "He fet altres coses però em fa molta il·lusió i crec que la barreja és bona", ha insistit. Un festival consolidatJacas ha assegurat que estan molt contents amb la programació d'enguany i que tenen pràcticament la totalitat de les localitats venudes per a tots els concerts. Pel què fa a la consolidació del certamen, el xef es mostra reticent a utilitzar aquesta paraula però afirma que "vam ser els primers però l'interessant no és això sinó que després d'onze anys ens mantinguem aquí". Concerts i activitats fins al 22 de juliol Els concerts continuaran el proper 14 de juliol amb l'actuació de la cap de cartell d'aquesta edició, la cantant Martirio. El seu repertori flamenc amb un recorregut pels temes més destacats de la seva carrera maridarà amb la cuina de proximitat de Jacas. L'endemà, el dissabte 15 de juliol, serà el torn al migdia del 'Gastrovermut' on el cantant Santiso presentarà als assistents el seu primer treball, 'Fortuna'. I a la nit, el Molí acollirà una "revetlla" gastronòmica dedicada als productes gironins amb el segell de qualitat 'Girona Excel·lent'. El cuiner i gastrònom Pep Nogué serà l'encarregat d'oferir plats elaborats cent per cent a les comarques gironines en una mena de 'showcooking' a peu dret on els assistents podran relacionar-se amb els productors locals. En aquesta ocasió, la música la posarà el quintet acústic de la Fundación Tony Manero. Finalment i per completar la programació, el 22 de juliol se celebrarà la segona edició del 'Gastrokids & Familiaria', la proposta del festival dedicada al públic familiar que tindrà lloc a les ruïnes d'Empúries. Hi haurà visites teatralitzades, tallers, titelles o passejos amb carros de cavalls. A més, hi haurà un concert del grup musical del Club Super3, SP3, a l'Àgora de la ciutat grega.A banda d'aquestes activitats, el festival ofereix una exposició de l'obra de l'artista Carles Bros, amb obres de gran format amb el mar com a protagonista.