Imatge d'arxiu del director teatral Àlex Rigola
Imatge d'arxiu del director teatral Àlex Rigola
Barcelona

El dramaturg Àlex Rigola dirigirà la secció de teatre de la Biennal de Venècia

El director de teatre Àlex Rigola ha estat nomenat director artístic de l'àmbit teatral de la pròxima edició de la Biennal de Teatre de Venècia del 2011. El festival l'ha triat per poder oferir un bienni que conjugui el teatre dels grans mestres de la dramatúrgia amb noves formes expressives i experimentals. Rigola ha agafat l'encàrrec com un repte i amb l'objectiu de convertir aquest certamen en un punt de referència internacional de les arts escèniques contemporànies.

Actualitzat
El president del festival, Paolo Baratta, ha destacat la voluntat d'oferir una biennal sota la direcció d'un director europeu jove i consolidat i creuen que Rigola té aquest perfil.

Des de fa set anys, el dramaturg català dirigeix el Teatre Lliure de Barcelona. Al seu currículum hi ha grans clàssics com "Juli Cèsar", "Titus Andrònic" o "Ricard III", de Shakespeare, i també peces d'Alfred Jarry, Eugene O'Neill, David Mamet o del mateix Franz Kafka. Al gener passat va debutar en el món de l'òpera amb "L'holandès errant", de Richard Wagner.

Àlex Rigola està al capdavant del Teatre Lliure des del 2003, però deixarà la seva direcció aviat. El seu lloc l'ocuparà el dramaturg Lluís Pasqual.
Anar al contingut