Joshua Boyle ha fet una breu aparició davant els mitjans, quan ha arribat a l'aeroport de Toronto
Toronto

El drama de la família segrestada cinc anys a l'Afganistan

El pare ha explicat que els segrestadors li van matar la filla i van violar la seva dona perquè no va cedir al seu xantatge

RedaccióActualitzat

La família nord-americana segrestada a l'Afganistan durant 5 anys, que ha estat alliberada aquesta setmana al Pakistan, ja ha arribat al Canadà. L'home ha explicat que els talibans li van matar una filla i van violar la seva dona.

Ara, han pogut tornar al Canadà amb tres dels seus fills supervivents, i asseguren que només pensen a reconstruir una llar desfeta. A l'Aeroport Internacional Pearson, a Toronto, el marit ha explicat que un dels seus fills, una nena, va ser assassinada i que la seva dona havia estat violada.

En arribar a l'aeroport de Toronto, Joshua Boyle ha llegit un comunicat i ha acusat els seus segrestadors, la xarxa Haqqani, de la mort de la seva filla i de la violació de la seva dona, l'any 2014:

"L'estupidesa i el mal de les xarxes Haqqani, que segresta un pelegrí i la seva dona embarassada que han vingut a ajudar simples habitants a les zones controlades pels talibans de l'Afganistan, només han estat eclipsades per l'estupidesa i el mal que permeten l'assassinat de la meva filla, a causa de la meva repetida negativa a acceptar una oferta que els delinqüents criminals de la xarxa Haqqani m'han fet."

La nord-americana Caitlan Coleman i el seu marit canadenc Joshua Boyle van ser segrestats mentre viatjaven a l'Afganistan, l'any 2012. Els van segrestar membres del grup Haqqani, aliat dels talibans.

Joshua Boyle considera que ara és important que la seva família pugui "construir un santuari segur", que els seus tres fills supervivents "puguin anomenar casa". Vol oferir-los, a més de l'educació, un entorn en el qual puguin "recuperar part de la infància que han perdut".

Boyle ha explicat que era a l'Afganistan per ajudar "la minoria més descuidada del món", gent molt modesta que "viuen en zones remotes dels territoris controlats pels talibans a l'Afganistan, on cap ONG, treballador humanitari o govern ha aconseguit brindar l'assistència necessària".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut