Miguel Cabanela, cirurgià ortopèdic.
El doctor que ha operat el rei no cobrarà. (Foto: EFE)
Madrid

El doctor Cabanela renuncia a cobrar per l'operació de maluc que ha fet al rei Joan Carles

Al rei Joan Carles, l'operació li ha sortit més econòmica perquè el doctor que ha dirigit la intervenció, el cirurgià Miguel Cabanela, ha renunciat a cobrar per la seva feina. Aquesta va ser la condició, diu Cabanela, per acceptar de coordinar l'operació a la qual s'ha sotmès el monarca.

RedaccióActualitzat
El cirurgià de la nord-americana Clínica Mayo Miguel Cabanela, que ha dirigit l'operació de maluc al rei Joan Carles, va acceptar aquesta feina amb la condició de no percebre cap retribució econòmica. El metge que coordina la recuperació del rei a l'Hospital Quirón de Madrid ha dit que no cobrar res per la intervenció és el que considera correcte d'acord amb el seu sentit del deure. Fonts de la Casa del Rei han informat que en altres intervencions quirúrgiques del monarca tampoc no van acceptar cap retribució el neurocirurgià Manuel de la Torre i el traumatòleg Ángel Villamor.

Qui sí que cobrarà pel seu treball en el quiròfan al costat del doctor Cabanela és el cirurgià nord-americà Robert Trousdale, procedent també de la Clínica Mayo de Rochester. Aquest centre mèdic de Minnesota passarà la minuta corresponent a La Zarzuela.

Quan torna a la seva població natal de Mondoñedo, Miguel Cabanela passa consulta a casa seva. També ha fet operacions gratuïtes en països com Guatemala o el Vietnam, on ha exercit la seva especialitat com a labor social.

L'últim informe mèdic assenyala que el monarca continua amb un bon estat d'ànim i que el postoperatori està sent "millor del previst". Els metges informen que el rei ha passat una bona nit i que les seves constants continuen estables. Joan Carles va ser operat aquest dimarts del maluc esquerre pel cirurgià ortopèdic Miguel Cabanela, que va destacar que se li havia pogut extreure la pròtesi del maluc que tenia infectat "causant un trauma mínim". De moment, a Joan Carles I li han posat una pròtesi "temporal o provisional" i haurà d'esperar un mínim de vuit setmanes perquè n'hi posin una de definitiva.
Anar al contingut