El DKV Joventut perd amb el Tau Ceràmica per 86-74

El TAU Ceràmica ha trencat la seva ratxa de tres derrotes consecutives i ho ha fet davant el DKV Joventut, guanyant per 86-74. La Penya ho ha intentat fins al final del partit, però una gran actuació de Macijauskas, amb 18 punts, i de Sergi Vidal, amb 17, han donat la victòria al conjunt local. Per part del conjunt badaloní, Brent Scott, amb 17 punts, ha estat el màxim anotador. L'equip d'Aíto ha trobat a faltar la figura de Jamie Arnold, lesionat.

L'enfrontament ha estat una autèntica "llauna" per la baixa qualitat en els dos primers quarts, amb un joc molt pastós i mancat d'encaix col·lectiu, molt a to amb el gèlid ambient que regnava a l'exterior del recinte esportiu, sobretot per part local. Tot plegat ha donat opció als verd-i-negres de posar-se per davant en el lluminós (9-12, min. 5), davant l'evident falta de tensió en defensa dels de Vitòria, per finalitzar els primers deu minuts amb un 17-18 per al combinat d'Aíto García Reneses. Ha seguit sense posar-se les piles el conjunt local en el segon quart davant la desesperació del preparador montenegrí Dusko Ivanovic, que ha hagut de començar a moure el banc per intentar trobar la fórmula idònia que servís per frenar el lamentable joc de despropòsits en què s'havia convertit el partit per l'excés d'individualisme dels seus homes més importants. Dos triples i una cistella doble de Sergi Vidal, el millor jugador durant l'última setmana en el Tau, ha permès un lleu respir als locals (30-25, min. 16), fet que unit a l'encert ofensiu del lituà Arvydas Macijauskas ha estirat més la diferència (38-31) quan faltaven dos minuts per a l'equador del xoc. Tot i que s'ha jugat a un baixíssim nivell en els dos quarts inicials, el Tau ha aconseguit arribar al descans amb una renda favorable de tres punts (43-40), fet que ha significat que el DKV Joventut estés pràcticament a la mateixa altura que el seu oponent. I això que el nou fitxatge dels vitorians, Robert Conley, ha estat assegut a la banqueta. Finalment, Dusko Ivanovic ha tret a pista Conley en el minut 23, enmig d'una gran ovació dels espectadors. Però poc després ha estat clau l'aportació de l'internacional Rudy Fernández a l'hora de donar cos a la lluitadora reacció visitant (49-57, min. 25), davant un Tau que encara ho ha fet molt pitjor que abans. És clar que, gràcies a la superior intensitat en defensa, el Tau ha aconseguit salvar el mal moment en el marcador, per acabar el tercer quart amb una puntuació favorable de 62-59, després de fer un parcial de 13-2 en els quatre minuts finals del penúltim període. Dos triples gairebé seguits dels locals, anotats per Arvydas Macijauskas i Robert Conley, han estat ja pràcticament definitius per atorgar una nova renda favorable al Tau (81-73, min. 38), fins al definitiu 86-74 del final, després d'abaixar ja els braços l'equip de Badalona.