Copa ULEB

El DKV Joventut no aprofita les opcions i queda eliminat de la Copa ULEB

El DKV Joventut ha quedat eliminat de la Copa ULEB. El Pamesa de València ha fet bons els sis punts de renda que va aconseguir en el partit d'anada dels vuitens de final a l'Olímpic de Badalona i ha aconseguit el pas a la ronda següent. Els verd-i-negres han arribat amb opcions a la recta final del partit (82-83), però la lesió de l'aler Rudy Fernández i els nervis finals han condemnat l'equip d'Aíto García Reneses. Al final, el marcador ha estat de 85-85 i, com que a l'anada el Pamesa va guanyar 70-76, no ha calgut jugar pròrroga.

Dejan Tomasevic, amb cinc punts consecutius només començar el partit, feia preveure el pitjor a la Font de Sant Lluís per al DKV Joventut. Tot i aquest parcial inicial de 5-0, els badalonins han reaccionat amb 6 punts consecutis d'Àlex Mumbrú i una cistella de Rudy Fernández, que han situat els verd-i-negres al davant en el marcador (7-8). La Penya ha defensat amb intensitat, però ha tingut dificultats per aturar el joc interior del Pamesa. Dues pilotes perdudes de la Penya quan millor jugava l'equip d'Aíto García Reneses han possibilitat que els valencians al contraatac hagin tornat a obrir escletxa en el marcador (23-15). Tomasevic ha anotat 12 dels 25 punts que ha fet el seu equip en el primer període (25-16). El DKV Joventut ha jugat amb molta intensitat, però la poca velocitat en el balanç defensiu ha permès al Pamesa arribar a tenir un avantatge de fins a 9 punts. Els verd-i-negres, amb recuperació de pilotes i la millora en el rebot defensiu, s'han arribat a situar a només 1 punt (41-40). Amb aquesta mateixa diferència s'ha arribat al descans, tot i que els badalonins han tingut l'última possessió i haurien pogut anar als vestidors amb avantatge. Un parcial de 6-0 a la represa ha tornat a donar tranquil·litat al Pamesa. L'entrada de Marcelinho Huertas ha revolucionat el joc de la Penya, que s'ha tornat a situar a només 1 punt, 58-57. El treball dels badalonins ha trobat la recompensa i, per segon cop en el partit, s'han situat al davant (60-61). Una diferència amb la qual han començat els 10 últims minuts. Els badalonins havien de reduir 5 punts més per igualar l'eliminatòria, ja que el Pamesa va guanyar el partit d'anada per 6 punts (79-76). Una diferència que els badalonins no han arribat a igualar. Rudy Fernández, quan pitjor ho passava el seu equip, ha assumit la responsabilitat i ha tornat les ocpions a la Penya. Ha estat precisament en aquest instant quan l'aler verd-i-negre ha hagut d'abandonar el partit per molèsties al bessó. Quedaven cinc minuts per acabar el matx i la baixa de Rudy ha esperonat els seus companys. Carles Marco, amb un triple, ha empatat el partit a 77 punts i els badalonins han posat la por al cos dels valencians. Malgrat tot, i amb un punt d'avantatge, Arnold ha perdut una pilota clau per a l'equip, que ja no ha tingut temps de reaccionar. L'empat final a 85 ha estat bo i no ha calgut que es jugués una pròrroga, ja que en el partit d'anada el Pamesa va guanyar de sis punts (70-76).