Eleccions municipals

El discurs sobre immigració del PP acapara totes les crítiques

A la jornada de campanya d'aquest dilluns s'han acumulat les crítiques de tots els partits cap al PP pel seus missatges sobre la immigració irregular.

Actualitzat
El PSC considera que les retallades del govern de Convergència donen ales al discurs demagògic del PP sobre la immigració, perquè quan no hi ha servei per a tothom es poden generar tensions i és fàcil donar la culpa als immigrants. La candidata socialista de Girona, Pia Bosch, ha defensat en aquest sentit el paper de l'anterior govern d'esquerres i ha avisat que garantir que els serveis públics arribin a tothom és la millor manera de garantir que tothom se senti tranquil i segur i de reduir les tensions. I si això no passa, sumat a la demagògia del PP, els resultats poden ser preocupants. Si la població ha de competir per l'accés als serveis, comencen els problemes, diu Bosch.

Convergència i Unió manté el seu discurs sobre immigració basat en la garantia dels drets però també en l'exigència dels deures als nouvinguts. Per això, Josep Antoni Duran i Lleida considera que el PP està anant massa enllà en aquesta qüestió: "Jo crec que el PP està fent exactament el mateix discurs que Plataforma per Catalunya i així no es resolen els problemes de la immigració, sinó que es crea animadversió entre els uns i els altres". Sobre el suposat rebrot de malalties importades pels estrangers, Duran diu que aquestes paraules de Fernández Díaz són "científicament falses, políticament demagògiques i humanament lamentables".

El número 2 d'Esquerra, Joan Ridao, ha carregat des de Girona contra el discurs del PP en immigració i ha demanat al PSC i a Convergència i Unió que marquin distàncies amb els populars: "Sabem que és un partit xenòfob i reclamo al PSC i CiU que deixin clar que no pactaran mai amb un Partit Popular que posa en qüestió el bé més preuat nostre que és la convivència".  

La presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha defensat la política d'immigració del seu partit i en canvi ha acusat Convergència i Unió de donar suport a polítiques irresponsables en aquesta matèria: "El Partit Popular el que vol és control de les fronteres, compliment de les lleis i una immigració legal, ordenada i amb contracte de treball".

La portaveu al Parlament d'Iniciativa, Dolors Camats, ha censurat l'estratègia del PP amb la immigració perquè atempta contra la convivència: "El Partit Popular no ha escatimat recursos a convertir Catalunya i Badalona en el seu banc de proves d'un discurs xenòfob i racista per atiar la por i per rascar uns quants vots posant en risc la cohesió".  
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut