Los Angeles

"El discurs del rei" triomfa per la mínima i s'endú quatre Oscars

"El discurs del rei" ha guanyat l'Oscar a la millor pel·lícula de l'any i s'ha endut fins a quatre estatuetes, entre les quals la del millor director, per a Tom Hooper. L'actriu Natalie Portman ha recollit el premi com a millor actriu per "Cisne negro" i el britànic Colin Firth l'ha aconseguit per la seva interpretació del monarca tartamut Jordi VI per "El discurs del rei". Els Oscars als millors secundaris han estat per als actors de "The fighter" Melissa Leo i Christian Bale. Finalment, Bardem no ha pogut repetir, i tampoc "Biutiful", la pel·lícula de González Iñárritu rodada a Barcelona, que no ha estat reconeguda i ha perdut a favor de la danesa "In a better world".

Actualitzat
"El discurs del rei", amb 4 premis, és la pel·lícula més destacada de la 83a edició dels premis Oscars, que ha repartit molt els guardons. La cinta britànica s'ha endut les estatuetes a millor pel·lícula, millor director, millor actor i millor guió adaptat. Colin Firth ha recollit el premi a millor actor i Natalie Portman l'ha obtingut per la seva interpretació de ballarina turmentada a "Cisne negro". Ha estat l'única estatueta que ha recollit la pel·lícula de Darren Aronofsky, "a priori" la favorita pels internautes segons havia vaticinat Google Trends.

Pel que fa al repartiment d'estatuetes per pel·lícules, "El discurs del rei" ha acabat la nit amb quatre, igual que "Origen", tot i que aquesta només per categories tècniques, fotografia, so, muntatge de so i efectes especials.

Finalment, "La xarxa social" n'ha obtingut tres, al millor guió adaptat d'Aaron Sorkin, a la banda sonora original i també al millor muntatge. "The fighter", "Alicia en el país de las maravillas" i " Toy Story 3" n'han aconseguit dues.

Precisament, Randy Newman ha guanyat l'Oscar a la millor cançó original pel tema "We Belong Together", de "Toy Story 3".

Gala més curta, però avorrida

La cerimònia d'enguany ha aconseguit complir els "tempos" marcats i per primera vegada ha durat el que estava previst. No obstant això no ha estat més divertida que les predecessores.

Pel que fa als presentadors, Anne Hataway i James Franco, ha estat millor ella que ell, però segons les primeres crítiques, tots dos han estat víctimes d'un guió més aviat avorrit, que no ha aconseguit ser ni modern, ni jove ni gaire original.

Pel que fa a les sorpreses de la gala, una de les més destacades ha estat l'aparició de Kirk Douglas. Amb 94 anys, l'actor ha demostrat una fina comicitat.

Catifa vermella

I pel que fa a la catifa vermella, s'hi ha trobat a faltar algunes de les grans estrelles com Brad Pitt i la seva esposa Angelina Jolie, o George Clooney. En canvi, sí que hi han desfilat -i era una de les imatges més buscades- el nominat Javier Bardem i Penélope Cruz, en la seva primera aparició després de donar a llum.

Consulta el llistat complet amb tots els guanyadors i les pel·lícules més premiades.
Totes les bandes sonores i les cançons nominades dels Oscars 2011 les podeu recuperar aquí.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut