Estats Units

El "Discovery" torna a la Terra després de 15 dies a l'Estació Espacial Internacional

El transborador espacial "Discovery" ha aterrat sense problemes al Centre Espacial Kennedy de Florida després d'estar quinze dies a l'espai i d'haver perdut una peça de protecció tèrmica. Els set astronautes han pogut completar la missió d'instal·lar un laboratori japonès a l'Estació Espacial Internacional i ara ja tornen a ser a casa. Amb ells ha tornat un dels astronautes que feia tres mesos que estava en òrbita.

Actualitzat

La NASA ha confirmat que la peça que el transbordador va perdre quan estava apunt de tornar a la Terra no ha afectat per res el seu aterratge i tant la nau com els 8 tripulants han tornat a casa sans i estalvis.

Amb la tornada del "Discovery" s'ha acabat la missió de quinze dies a l'Estació Espacial Internacional que ha permès instal·lar-hi el laboratori japonès Kibo, d'11 metres de llarg i, de pas, arreglar el vàter que tant van trobar a faltar els astronautes de l'Estació durant els deu dies que va estar avariat.

El director de vol de la NASA, Richard Jones, ha qualificat la missió "d'absolutament fantàstica" i ha explicat que, malgrat la pèrdua d'una peça, la nau està en condicions gairebé perfectes.

Anar al contingut