El director d'"Insensibles" afirma que "és molt comú a Espanya no parlar dels esquelets de la Guerra Civil i la postguerra"

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya recupera la memòria històrica amb la catalana "Insensibles", del director Juan Carlos Medina, presentada aquest dissabte. Els fans de la saga "Crepúsculo" i l'horror d'un terratrèmol a Xile, a "Aftershock", també han estat protagonistes destacats de la jornada.

RedaccióActualitzat
L'àvia del director de cinema Juan Carlos Medina tenia set anys quan va esclatar la Guerra Civil i el pare de la dona va ser executat després de passar molta misèria. Medina s'ha sentit sempre atret per la Guerra Civil i la postguerra, per les històries que va sentir a casa seva. El director ha presentat aquest dissabte al Festival de Sitges la catalana "Insensibles", protagonitzada per Alex Brendemühl. En una entrevista a l'ACN, Medina ha afirmat que és molt comú a Espanya no parlar dels problemes i ha assegurat que encara hi ha "molts esquelets que hi ha en el passat de la Guerra Civil i la postguerra". Tal com ha explicat el director, "encara hi ha molts tabús en el nostre imaginari que ens provoquen malsons, secrets que contaminen el nostre destí; de vegades la veritat pot ser més important que la vida mateixa".

La història comença amb un terrible accident de cotxe. Arran d'aquest accident, el conductor, un neurocirurgià molt conegut, es veu sotmès a un seguit de proves que mostren que té un càncer molt greu i necessita un trasplantament de medul·la. Aquest fet és aparentment l'excusa per parlar sobre el passat del protagonista; un passat tenebrós que arribarà fins a la Guerra Civil i a uns nens que miraculosament no patien. La pel·lícula se situa en el moment actual, en la Guerra Civil i en la postguerra.

Els fans de 'Crepúsculo' vibren amb la presència de Chaske Spencer

Els fans de les pel·lícules de la saga "Crepúsculo" han vibrat a Sitges amb la presència de l'actor Chaske Spencer. Els fans han estat esperant l'actor que interpreta Sam Uley, el cap de la manada de llops a la pel·lícula, i que ha estat el protagonista del "Twilight Event" al certamen, que ha consistit en la projecció d'un recull de les anteriors pel·lícules de la saga. Posteriorment s'han projectat algunes de les imatges del nou film "Amanecer Parte 2".

Eli Roth i Nicolás López porten el caos i l'horror a Xile a "Aftershock"

Un jove nord-americà (Eli Roth) està passant unes luxoses vacances a Xile i el seu únic problema és que no ha lligat en tot el viatge. Ell i els seus amics acaben coneixent unes noies que els acompanyaran la resta del viatge. Fins aquí tot sembla relativament normal. No obstant, un terratrèmol canvia per complet la situació i els problemes dels personatges. Els carrers de la ciutat de Xile on es troben es converteixen en un autèntic caos i tot es tenyeix de sang i horror. Això és "Aftershock", la pel·lícula dirigida per Nicolás López amb Eli Roth com a productor, guionista i actor.

Eli Roth, que ha presentat la pel·lícula al Festival de Sitges, és el director de les dues parts de "Hostel" i ha actuat en films com "Malditos bastardos" o "Death Proof", totes dues de Quentin Tarantino.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut