Barcelona

El director dels Mossos assumeix la "responsabilitat" de les càrregues a periodistes

El director dels Mossos d'Esquadra, Rafael Olmos, ha assumit la "responsabilitat" per les càrregues dels antiavalots a periodistes durant la manifestació d'aquest dimecres al vespre dels universitaris contraris al Pla Bolonya. Olmos es va desplaçar fins a la via Laietana, el punt més calent de la protesta, i va dir que analitzarà de "manera detallada" tots els fets perquè "no torni a passar", referint-se als cops de porra dels agents a nombrosos informadors. El màxim responsable de la policia ha afirmat que revisarà els procediments policials perquè els periodistes no tornin a veure's exposats "mai més a una situació semblant".

Actualitzat
L'acusació dels Mossos durant la manifestació d'aquest dimecres pel centre de Barcelona no ha agradat gens ni mica al Sindicat de Periodistes de Catalunya. En un comunicat ha lamentat les càrregues policials contra els informadors "quan podia semblar que des dels alts càrrecs del Departament d'Interior s'ha recomanat moderació". El sindicat diu que "els Mossos han tornat a carregar pels carrers de Barcelona i, novament, han agredit representants dels mitjans de comunicació".

Els estudiants critiquen la "brutalitat" policial

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha criticat la "brutalitat" dels Mossos en les mobilitzacions estudiantils d'aquest dimecres i ha lamentat "l'increment de la repressió contra els estudiants". En un comunicat ha reclamat la dimissió del rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, i del seu equip de govern per haver ordenat el desallotjament de la universitat, i del conseller d'Universitats, Josep Huguet, "per donar suport i ser un dels impulsors de l'estratègia repressiva contra el moviment estudiantil".
Anar al contingut