El director del Liceu, Joan Francesc Marco, en un moment de l'entrevista a "Els matins"
El director del Liceu, Joan Francesc Marco, en un moment de l'entrevista a "Els matins"
Barcelona

El director del Liceu, Joan Francesc Marco, veu inevitable l'ERO

El màxim responsable del teatre del Liceu, Joan Francesc Marco, considera "inevitable" un ERO. En declaracions al programa "Els matins", de TV3, Marco ha explicat que està en joc el futur del teatre i no només d'aquesta temporada en concret. Ho ha dit just quan es reprenen, aquest dilluns, les negociacions amb el comitè d'empresa.

RedaccióActualitzat
Les negociacions entre la direcció i el comitè d'empresa del Gran Teatre del Liceu de Barcelona es reprenen aquest dilluns per intentar arribar a un acord sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO), que la direcció ha de presentar en una setmana.

El director del Liceu, Joan Francesc Marco, en declaracions a "Els matins" de TV3, s'ha mostrat obert a escoltar les propostes del comitè, però ha recordat que l'obligació de la direcció és gestionar el teatre perquè continuï sent un referent. Marco veu "inevitable" l'ERO i assegura que la disminució de la plantilla dependrà de si es canvia la manera de treballar, incorporant els conceptes de flexibilitat i productivitat.   

Marco ha assegurat que s'han buscat altres alternatives per evitar l'ERO, com el crèdit, però no ha estat possible. Finalment, ha dit que el que està en joc no és aquesta temporada concreta del Liceu, sinó el futur del teatre.

El Liceu va anunciar ara fa una setmana que suspenia dos mesos l'activitat artística i negociaria per a aquest període un expedient de regulació d'ocupació per a la majoria dels seus 395 treballadors amb la finalitat de compensar un dèficit de 3,7 milions per les menors subvencions públiques i ingressos propis. La suspensió de l'activitat serà entre mitjans de març i abril, i entre mitjans de juny i de juliol.
Anar al contingut