Protesta de l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya a les portes del Canòdrom de Barcelona.
Protesta de l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya a les portes del Canòdrom de Barcelona.
Barcelona

El director del Centre d'Art Contemporani del Canòdrom de Barcelona responsabilitza les administracions de la paralització del projecte.

En un comunicat a què ha tingut accés Catalunya Ràdio, el director en funcions del Centre d'Art Contemporani del Canòdrom, Moritz Küng, responsabilitza el conseller de Cultura, Ferran Mascarrell, i el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, de la paralització del projecte.

Catalunya RàdioActualitzat
Küng afirma que són "els representants públics, és a dir, els polítics i els funcionaris", els qui tenen la responsabilitat en aquest tema, i insta els mitjans de comunicació que, si busquen respostes sobre el Canòdrom, preguntin a Mascarell i Ciurana. Küng, que no ha volgut fer declaracions als mitjans, ho ha justificat dient que només defensarà el seu treball i el seu projecte davant del sector al qual es deu, l'Associació d'Artistes Visuals, de qui diu que ha estat el seu únic interlocutor en aquest procés.

El president de l'Associació d'Artistes Visuals, el fotògraf Joan Fontcuberta, en declaracions a Catalunya Ràdio ha defensat la figura del Canòdrom i la independència artística del futur del sector.

Protesta a les portes del Canòdrom

Una trentena de membres de l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya han protestat aquest dilluns pintant de blanc algunes de les finestres del Canòdrom per reivindicar el projecte de Centre d'Art Contemporani. L'associació ha volgut comparar la situació del Canòdrom, les obres de rehabilitació del qual estan gairebé acabades, a la d'un aparador d'un local que ha quedat en desús, tancat o en venda i lloguer.

Fontcuberta ha llegit un manifest i ha anunciat per als pròxims dies mobilitzacions en suport del projecte del centre d'art i en contra de la "política hegemònica" del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Pel president de l'associació, "el sentit d'aquest acte ara és fer una crida a les institucions i persones que conformen la comissió delegada del MACBA a ajornar les decisions previstes i a obrir una nova ronda de contactes".

Aquest dimarts, el consorci del MACBA es reunirà per decidir el futur del centre. En cas que decideixi tancar el Canòdrom, l'Associació d'Artistes Visuals exigirà les dimissions de Mascarell i Ciurana.

Anar al contingut