Vicent Sanchis, director de Televisió de Catalunya
Barcelona

El director de TV3 desmenteix els rumors d'una imminent intervenció

Justifica l'emissió d'anuncis del referèndum perquè segueix la legalitat d'una llei aprovada al Parlament

RedaccióActualitzat

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha volgut desmentir els rumors sobre la imminent intervenció de TV3 per part de la Guàrdia Civil.

En el programa "Preguntes freqüents", el director de Televisió de Catalunya ha volgut desmentir els rumors que corrien durant tot dissabte i que donaven per certa una intervenció de la Guàrdia Civil a les instal·lacions de la televisió:

"Corren uns rumors que els mateixos periodistes haurien de saber que, si no estan contrastats, no serveixen. És veritat que ahir a la tarda i fins i tot jo vaig dir-me és que ja estan publicant la notícia que han entrat a TV3 o que han detingut el director, sense que això realment hagi passat o sense tenir constància que això hagi de passar immediatament".

Sanchis ha justificat l'emissió de l'anunci de la convocatòria de l'1 d'octubre malgrat que el Tribunal Constitucional l'ha advertit que no pot fer difusió d'un referèndum que ha estat suspès cautelarment. Assegura que Televisió de Catalunya segueix la legalitat d'una llei aprovada al Parlament i continuarà emetent l'anunci del referèndum:

"Apareixen anuncis a TV3 que estan parlant, que estan donant espai a una sèrie de veus, inclòs el govern, anuncis institucionals, en virtut a una llei que ha aprovat el Parlament i que ha quedat suspesa pel Tribunal Constitucional. Però tot s'està fent en virtut d'aquesta llei. Jo vull creure que no estic desobeint a ningú, vull creure que a mi se'm requereix que deixi d'atendre una llei que un alt tribunal espanyol, el Constitucional, considera que no és constitucional. I jo considero que aquesta llei, mentre el govern de la Generalitat estigui aplicant-la i complint-la, està vigent".
 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut