Barcelona

El director de l'Oficina Antifrau qüestiona que el govern encarregui informes a l'exterior

La polèmica pels informes encarregats pel govern continua. L'últim a referir-s'hi ha estat el director de l'Oficina Antifrau, David Martínez Madero, que ha qüestionat que aquests tipus de documents s'encarreguin a l'exterior i ha demanat a la fiscalia des del Parlament que tanqui la investigació o que s'obri una instrucció, perquè mentre estigui "sub iudice", l'oficina no hi pot actuar.

Actualitzat
David Martínez Madero, que ha lliurat les normes d'actuació de l'Oficina Antifrau al president del Parlament, Ernest Benach, ha assegurat que "l'administració pública catalana té una història i té uns professionals molt valuosos, potser el que cal és saber el que tenim a dins". "És una qüestió d'eficiència, d'economia de mitjans, de responsabilitat i de respecte cap als funcionaris de l'administració", ha dit amb referència a l'encàrrec a empreses externes d'aquests informes.

El director de l'Oficina Antifrau també ha donat a entendre, encara sobre els informes, que coneix part de la investigació, però que fins que la justícia no culmini els treballs, no hi pot entrar. Sobre els informes del govern el 2007, avui s'ha sabut que quan Joan Puigcercós era conseller en va encarregar un per valor de 12.000 euros que, entre altres coses, analitzava l'impacte que tenia sobre la seva imatge el seu personatge a "Polònia".

El "cas Millet"

Madero també ha esmentat, amb paraules molt mesurades, que el "cas Palau" forma part del seu àmbit d'actuació, però que l'Oficina Antifrau no pot actuar mentre ho està fent la justícia. Sí que pot facilitar informacions i creu que s'hauria pogut actuar abans.

L'oficina ha de vetllar per la transparència en l'administració i fer un control permanent de la corrupció. Madero, de fet, ha assegurat que vol que sigui una mostra de lluita contra la corrupció i exigeix als col·laboradors confidencialitat, transparència econòmica i neutralitat política.

Anar al contingut