El director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, amb la vicepresidenta Joana Ortega. (Foto: ACN)
El director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, amb la vicepresidenta Joana Ortega. (Foto: ACN)
Barcelona

El director de l'Oficina Antifrau defensa el projecte d'Eurovegas

Daniel de Alfonso creu que el complex del joc i l'oci "pot ser que sigui la millor inversió que pugui haver-hi ara al país", i opina que, en cas que porti blanqueadors internacionals, seria un problema dels països d'origen.

RedaccióActualitzat
El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, ha defensat l'arribada del projecte Eurovegas i ha opinat que, en cas que arribi a atraure blanquejadors internacionals, seria un problema del país d'origen ja que els diners "no tenen color".

En declaracions després d'inaugurar les jornades "Compromís ètic i lluita contra la corrupció: la Catalunya del segle XXI", De Alfonso ha admès que el joc està molt vinculat al blanqueig de capitals, tot i que ha recalcat que "si algú ve i deixa els seus diners, nosaltres no preguntem d'on surten". El director de l'OAC ha puntualitzat que si sabessin "que s'ha comès un delicte, ho podríem perseguir en col·laboració amb el país d'origen, tot i que en principi els diners no tenen color", tot i que també ha assenyalat que no tots els jugadors van als casinos per blanquejar.

Segons De Alfonso, el macrocomplex del joc i l'oci que vol construir Las Vegas Sands "pot ser que sigui la millor inversió que pugui haver-hi ara al país", ja que crearà molts llocs de treball i és a llarg termini. A més, ha dit que "la gent que vingui a deixar els seus diners, no estarà disposada a permetre prostitució al carrer, drogues i delinqüència", per la qual cosa creu que al recinte hi haurà una gran seguretat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut